Liga prvaka

Kranjčar: Gruzijci nisu na razini Vardara

Sport / Nogomet | 25. 07. 2016. u 15:23 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan uoči prvog susreta 3. pretkola Lige prvaka protiv gruzijskog Dinama, trener hrvatskog prvaka Zlatko Kranjčar najavio je novi europski izazov koji čeka Modre.

“Čeka nas teška utakmica i sigurno nam neće biti lako. Međutim, vjerujem da ćemo biti pravi i pokazati dobru igru. Igramo pred našim navijačima i zna se koji su nam ciljevi i želimo pobjedu,” kazao je trener zagrebačkog Dinama.

Kranjčar je naglasio kako je momčad iz Tbilisija opasna, ali ne i na razini skopskog Vardara kojeg su Modri pobijedili u 2. pretkolu.

“Imaju tradiciju, povijest, a i prvaci su. Međutim, nisu na razini Vardara i nadam se da će igrači odgovoriti na zahtjeve koji će biti ispred njih.”

Smatra kako će gruzijski imenjak načinom igre više odgovarati Modrima nego Vardar...

“Mislim da je Dinamo u stvaranju igre lakši protivnik nego Vardar jer su Makedonci bili hitri, brži i jako je teško bilo graditi igru. Vjerujem da smo tu u prednosti, ali naravno da će igrači morati odgovoriti na pravi način.”

Formaciju neće mijenjati

“Mislim da nećemo ništa mijenjati jer vjerujem da i sa 4-2-3-1 možemo doći do željenog rezultata. Ipak, vježbamo na treningu razne opcije, moramo imati nekoliko varijanti i ovisno o utakmici, protivniku i drugim faktorima ćemo znati reagirati, naglasio je Kranjčar. 

“Radili smo ovih dana na tome da budemo agresivniji i da protok lopte bude brži jer upravo to dvoje nije bilo na željenoj razini protiv Vardara. Idući protivnik nam dozvoljava da igramo čvrsto i agresivno tako da vjerujem da bi upravo to moglo i odlučiti.”

Za kraj je prokomentirao situaciju oko Ježine koji je protiv Vardara bio prvi golman, a susret s Gruzijcima čeka u B momčadi.

“Ježina je reagirao prema kapetanu Antoliću na nekorektan način i danas je u drugoj momčadi. Mislim da se treba poštivati kapetan kao i ono što se Ježini pružilo – prilika da bude prvi golman. To nije smio napraviti i za to mora snositi posljedice – zaključio je trener.

Utakmica je na rasporedu u utorak u 20.45 sati na stadionu Maksimir, a uzvrat je 2. kolovoza u Tbilisiju.

Kopirati
Drag cursor here to close