Biciklistički maraton

Kragujevački biciklisti krenuli prema Mostaru

Sport / Ostali sportovi | 23. 07. 2014. u 11:43 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan tandem i 10 biciklista iz Paraolimpijskog kluba "Junior" i Biciklističkog kluba "Radnički" iz Kragujevca krenuli su danas na tandem biciklistički maraton do Mostara gdje bi trebali stići u subotu.

Pokrovitelji tradicionalne tandem biciklističke trke "Kragujevac -Mostar 2014", koja se održava po 11. put, pored veleposlanstva BiH u Srbiji, su i pobratimski gradovi Mostar i Kragujevac, a u organizaciji sudjeluju i gradovi kroz koje maraton prolazi - Užice, Višegrad i sarajevska gradska općina Stari grad.

"Svaku godinu karakterizira neki jubilej, a ove godine se preklapaju dva vrlo važna - 10 godina od obnavljanja starog porušenog mosta na Neretvi i 30 godina od kada je Sarajevo postalo olimpijski grad", rekao je novinarima prije početka maratona tajnik Paraolimpijskog kluba "Junior" Goran Nikolić.

"Sarajevo je nama najbliži olimpijski grad, čija je općina Stari grad 2012. godine potpisala povelju o bratimljenju s Kragujevcem", dodao je on.

Time su one postale, naglasio je, prve dvije lokalne samouprave na prostorima bivše Jugoslavije koje su nakon ratnih sukoba potpisale povelju o bratimljenju.
Nikolić je podsjetio da se u ovoj godini navršava i desetogodišnjica razvoja natjecateljskog tandem biciklizma na Balkanu koji je i započeo ovom manifestacijom.

Podsjetivši da su Mostar i Kragujevac bratimljeni gradovi još od 1973. godine, prva tajnica veleposlanstva BiH u Srbiji Ivanka Bulić je izrazila zadovoljstvo što ta tradicija nakon ratnih sukoba nije prekinuta nego je nastavljena još jače, a jedan od vidova suradnje je i tandem maraton.

"Ova manifestacija je značajna i za Mostar jer uveličava naše tradicionalne skokove sa Starog mosta, koji se ove godine održavaju po 447. put, a kojima će nazočiti i biciklisti iz Kragujevca", rekla je Bilić, prenosi Tanjug

Kopirati
Drag cursor here to close