Efikasnost

Kovač: Spriječiti šaku aktivista da terorizira navijače i javnost

Sport / Nogomet | 18. 06. 2016. u 12:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u kontaktu s francuskim vlastima. Tražit ću od francuskih vlasti da poduzmu sve što je u njihovoj moći da bi se spriječilo da u Bordeauxu šaka aktivista, jer to nisu navijači, to su aktivisti, terorizira hrvatsku i svjetsku javnost i navijače na utakmicama u Francuskoj. To je nedopustivo. Aktivisti očito imaju posebne ciljeve narušavanja ugleda Hrvatske u svijetu, njih se treba spriječiti da to čine nauštrb svih nas", kazao je hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač, poručivši da "imamo najbolje moguće veleposlanike u našim sportašima".

On je rekao da će razgovarati s premijerom Tihomirom Oreškovićem i ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem o novom zakonu koji bi spriječio ovakvo ponašanje.

"Hrvati su otišli zabaviti se u Francusku i potrošiti svoj teško zarađeni novac, a netko im to narušava. Pretpostavljam da će Orepić dati informacije o identitetu počinitelja. Očekujemo od francuskih vlasti da budu efikasne i spriječe plan aktivizma", zaključio je Kovač.

Podsjetimo, UEFA je pokrenula disciplinski postupak zbog prekida jučerašnje utakmice između Češke i Hrvatske.

U 86. minuti su huligani upotrebom pirotehnike provocirali prekid, a nakon toga je na teren uletjelo nekoliko baklji i topovski udar, koji je eksplodirao u blizini jednog od vatrogasaca.

Potom je uslijedila tučnjava na tribinama, a prekid je bio privremen te se susret nastavio pet minuta kasnije.

Priopćenje Izvršnog odbora HNS-a: Zločin i kazna

Hrvatski nogometni savez, hrvatska reprezentacija, hrvatski reprezentativci, hrvatski nogomet, hrvatski navijači i hrvatska država još su jednom osramoćeni na europskoj pozornici od strane skupine huligana kojima ništa hrvatsko nije sveto i koji su u Saint Etienneu svojim ponašanjem upropastili prekrasan nogometni festival, stoji u priopćenju Hrvatskog nogometnog saveza.

'U pripremi utakmice, HNS je učinio sve u svojoj moći kako bi spriječio incidente pa su tako upozoreni i UEFA i francuska policija o namjerama huligana da prekinu utakmicu', tvrde iz HNS-a.

Objavljen novi plan prekida Hrvatske protiv Španjolske?

Nakon velikog ispada huligana u Saint-Etienneu, ponovno društvenim mrežama kruže novi planovi, ovaj put u pitanju je utakmica protiv Španjolske u Bordeauxu koju Vatreni igraju u utorak.

Plan je na svojoj Facebook stranici objavila Torcida Split 1950 koja ima solidan broj pratitelja, uz 'prigodan' komentar: Evo je čovik dojavia još jedan plan! Bit će i pojačanja od U.V.!

Kopirati
Drag cursor here to close