Reprezentacija

Kovač: Prosinečki je napravio dobar posao

Sport / Nogomet | 31. 08. 2015. u 10:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač izjavio je u ponedjeljak da se nada pobjedi protiv Azerbajdžana, ali upozorava da je Robert Prosinečki odlično posložio azerbajdžansku reprezentaciju, te da im je unaprijedio igru.

"Prosinečki je posložio Azerbajdžan na impresivan način, sve će biti drugačije u odnosu na utakmicu iz Osijeka kada smo slavili 6-0. Unaprijedio im je igru, sada su agresivni, čvrsti i kompaktni. Ne gledam to kao dvoboj Prosinečkog i Kovača. Očekuju nas i teški vremenski uvjeti, visoka temperatura uz veliku vlagu, i neće biti jednostavno. Razvoj azerbajdžanskih igrača potvrđuje i plasman dva njihova kluba u Europsku ligu. Nadamo se pobjedi, ali nećemo se prošetati do nje", rekao je na konferenciji za novinare Niko Kovač, prenijela je Hina.

Hrvatska reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu, a u sklopu kvalifikacija za EP 2016. "vatreni" će 3. rujna gostovati kod Azerbajdžana, a tri dana kasnije, 6. rujna, gostuju kod Norveške, koju su u ožujku u Zagrebu dobili sa 5-1.

Hrvatska je vodeća u skupini i dobrim rezultatima može napraviti još jedan korak prema plasmanu na Euro. Svi pozvani igrači su zdravi, a jedino se Dejan Lovren požalio na manju ozljedu. No, s njim će biti sve u redu, dok je Marcelo Brozović dobio udarac prošli tjedan, ali je u nedjelju bez problema nastupio za Inter. U Zagrebu će biti odrađena samo dva regeneracijska treninga, isto kao i između dvoboja u Azerbajdžanu i Norveškoj.

"Ne možemo puno toga odraditi, ali nadam se da ćemo pokazati ono što smo već pokazivali i ostvariti ono što želimo. Nećemo se puno žaliti, tako je svim izbornicima. Sto posto smo usredotočeni na Azerbajdžan, Norveška je još daleko. Treba prvo odraditi prvi korak, a tek nakon Azerbajdžana ćemo znati što trebamo raditi protiv Norveške i s koliko bodova možemo biti zadovoljni", kazao je Kovač.

Na novinarski upit kako se reprezentativci nose sa svime što okružuje nacionalnu selekciju, uključujući i Uefinu kaznu, te odluku o neodlasku hrvatskih navijača na gostovanja, izbornik Kovač je kazao: "Tužni smo i razočarani. Čuo sam se s igračima i oni su manje-više u šoku, jer taj bod nismo ni ukrali, ni kupili. Žalili smo se i nadam se da ćemo ga dobiti natrag. No, dečki su i do sada davali sve, a sada bi mogli još i više. Možemo biti jako neugodna momčad kada nam se još probudi i inat, a silno želimo na Europsko prvenstvo. Nama su navijači uvijek bili podrška i žao mi je zbog odluke o neodlasku navijača. To je žalosno, ali ni HNS ni reprezentacija tu više ne mogu ništa, i sljedeće generacije će imati iste probleme ako država ne pomogne u zaustavljanju huliganizma. Teško je ne razmišljati o tome", kaže Kovač.

Dio hrvatskih igrača ovoga ljeta je mijenjao klubove, Kovačić je otišao u Real Madrid, a Perišić u Inter.

"To je dokaz da naši igrači imaju visok rejting te da imamo veliki fond mladih, potencijalno velikih igrača. Srce nam skače do neba kada vidimo u kakvim klubovima igraju. Sada se moraju dokazivati iz tjedna u tjedan, na svakom treningu i veća im je odgovornost da neprestano budu na svjetskoj razini, to je veliko opterećenje. Mogu reći da imam slatke brige oko sastava", napomenuo je izbornik.

Kovač se osvrnuo na Miju Caktaša, koji je novak u reprezentaciji, te Andreja Kramarića, koji grije klupu u Leicesteru.

"Caktaša znam još iz mlade reprezentacije, tamo je bio stožerni igrač. U veznom redu može pokriti sve pozicije i pozvan je zato što je pokazao vrlo dobru igru, te bio uz Kalinića ključni igrač Hajduka. Svi bismo voljeli da Kramarić igra u Leicesteru, ali i to je dio sporta. Ne dobije li priliku, pronaći će drugu sredinu i ne bojim se za njega. On je pravi igrač, radi na sebi i sigurno će biti dobre volje kada nam dođe", zaključio je Kovač.

Kopirati
Drag cursor here to close