Čestitke izbornika

Kovač o Modriću: Biti najbolji veznjak u Primeri je ogromna stvar

Sport / Nogomet | 28. 10. 2014. u 12:30 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač uputio je čestitke Luki Modriću i Ivanu Rakitiću na prestižnim nagradama koje su dobili za svoje izvedbe u španjolskom prvenstvu.

Luka Modrić proglašen je najboljim središnjim veznim igračem španjolskog nogometnog prvenstva za sezonu 2013./2014., dok je Ivan Rakitić, koji je bio nominiran i u kategoriji za najboljeg ofenzivnog veznog igrača, dobio priznanje za fair-play.

"Kada dobijete nagradu za najboljeg veznog igrača u Španjolskoj, to dovoljno govori. Luka u kontinuitetu pokazuje kvalitetu i znanje koji su mu osigurali ovakvo poštovanje u Španjolskoj, u ligi koja obiluje kvalitetnim veznim igračima", izjavio je izbornik hrvatske reprezentacije.

Kovač je dodao kako je prigodno što je Luka dobio nagradu baš nakon Realove pobjede u derbiju protiv Barcelone u kojem je pokazao svoj talent.

"Prigodno je da je Luka dobio nagradu baš nakon derbija protiv Barcelone u kojem je pokazao svu raskoš svog talenta i gdje je pored najvećih zvijezda svjetskog nogometa bio ponajbolji igrač na terenu. Čestitam mu što je uz talent spojio iznimne radne navike i zato je zaslužio ovakve nagrade, a želim mu puno zdravlja kako bi mogao nastaviti s takvim igrama", dodaje Kovač.

Nagrađen je i Ivan Rakitić, koji je bio nominiran i u kategoriji najboljeg ofenzivnog veznog igrača. Rakitić je kao bivši kapetan Seville i današnji igrač Barcelone dobio priznanje za fair-play, zahvaljujući svojim dobrim igrama i profesionalnom pristupu sportu, zbog čega ga mnogi smatraju pravim primjerom.

"Čestitam i Ivanu, on je odličan izbor za tu nagradu jer je pravi primjer profesionalca i korektnog sportaša, lider na terenu i izvan njega. Hrvatski nogomet može biti ponosan što ima dvojicu takvih veznjaka u najvećim svjetskim klubovima, a posebno na činjenicu da uz očigledne nogometne imaju i iznimne ljudske kvalitete te da kao takvi mogu biti pravi uzori mladim nogometašima", zaključuje izbornik Kovač.

Kopirati
Drag cursor here to close