Hajduk opljačkan

Košta: Na prodaji Srne i Pletikose 'nestalo' 3,2 milijuna dolara

Sport / Flash | 05. 03. 2012. u 16:31 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitska odvjetnica Doris Košta, koja je u periodu od 1998. do 2003. godine zastupala Hajduk, iznenađujuće otvoreno progovorila je o brojnim nepravilnostima i sumnjama u kriminal koje je zatekla u splitskom klubu i zbog kojih je prestala biti njegova pravna zastupnica.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Košta je povodom presude u slučaju transfera igrača Hibića i Mornara, zbog koje je Hajduku zaprijetio stečaj, iznijela tvrdnju da je samo od 1995. do 1996. godine iz kluba nestalo fantastičnih 113 milijuna ondašnjih njemačkih maraka (oko 57 milijuna eura).

'Iz iskustava koje sam imala, znala sam da je sve vezano uz Hajduk i sve što se diralo njegovih čelnih ljudi završavalo u ladicama, dok su na tapet dolazili oni koji bi to prijavili. U to vrijeme nije postojala volja organa progona i zato je većina kaznenih djela danas u zastari', kazala je Košta. Tvrdi i da Hajduk nije smio izgubiti spor sa španjolskom agencijom zbog kojega mu danas prijeti ovrha na oko dva milijuna eura te da su isplate u to doba bile obavljane i na ruke. Direktno je prozvala tadašnjeg direktora Hajduka Vedrana Rožića, za kojega tvrdi da je i nakon odlaska s Poljuda lobirao da se sa Španjolcima sklopi nagodba te da je predstavnike agencije čak i dovodio u klub.

Bivša klupska odvjetnica otišla je iz Hajduka 2003. godine, nakon prodaje Darija Srne i Stipe Pletikose u Ukrajinu, te tvrdi da je samo na tom transferu misteriozno nestalo najmanje 3,2 milijuna dolara.

'Državno odvjetništvo je u ovom slučaju zakazalo', izjavila je za Slobodnu Dalmaciju. Tvrdi da su u to doba, kada su Poljudom vladali Branko Grgić i Igor Štimac, misteriozno nestali i čekovi u vrijednosti od 150 tisuća dolara.

Prije devet godina nudili su joj, istaknula je, i mito od 100 tisuća maraka kako bi potpisala nagodbu u slučaju Hibić-Mornar, no to je odbila. Sporazum s Mornarom kasnije je potpisan. Nakon odlaska iz kluba i izjave da će 'mnogi završiti u zatvoru ukoliko ona progovori', primila je ozbiljne prijetnje, koje nikada nisu do kraja istražene.

Unatoč tome, Košta je i danas spremna pomoći u rasvjetljavanju kriminala u Hajduku.

Kopirati
Drag cursor here to close