“Konjic Woman Kup “

Konjic domaćin velikog međunarodnog košarkaškog turnira

Sport / Flash | 16. 09. 2014. u 09:10 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženski košarkaški klub Konjic će 20. i 21. rujna je domaćin 3. “Konjic Woman Kupa “, najvećeg turnira u regiji za košarkašice.

U prethodne dvije godine na ovom turniru je sudjelovao manji broj ekipa, dok se ove godine organizator potrudio da to bude pravi, najveći turnir u regiji za košarkašice.

Ove godine turnir ima međunarodni karakter, na kojem će sudjelovati 18 ekipa, koje će nastupati u dvije selekcije: kadetkinje ( djevojčice rođene 1999/2000. godine) i pionirke ( djevojčice rođene 2001/2002. godine).

Ove godine na ovom turniru sudjerlovat će ŽKK “Ragusa” Dubrovnik, ŽKK “Zrinjski 2010” Mostar, ŽKK “ Željezničar “ Sarajevo, ŽKK “ KOŠ” Sarajevo, ŽKK “ Vitez “ Vitez, ŽKK “ Prvi Koš “ Vitez, ŽKK “ Kengur “ Zenica, ŽKK “ BhStart “ Zenica, ŽKK “ Tešanj “ Tešanj, ŽKK “ WBS “ Teslić i ŽKK “ Konjic “ Konjic.

Cilj ovog turnira je popularizacija ženske košarke, kako u Konjicu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini, druženje djevojčica te sklapanje novih prijateljstava, jer na ovom turniru će sudjelovati preko 200 djevojčica, mladih košarkašica i nada ženske košarke.

Ovaj turnir ujedno predstavlja praznik ženske košarke kako u gradu Konjicu tako i u Bosni i Hercegovinu, klubovi iz raznih dijelova Bosne I Hercegovine i regije na jednom mjestu, priopćio je organizator.

Turnir će se igrati u Sportskoj dvorani “Konjičanka” i u Sali Srednje škole.

Turnir će u subotu u 9 ujutro otvoriti kadetkinje ŽKK Konjic i ŽKK Zrinjski, a prije finalne utakmice (nedjelja, 14.30) odigrat će se revijalni susret između mini basket ( djevojčice rođene 2003. godine i mlađe ) selekcija ŽKK “ Konjic” Konjic i ŽKK “ Vitez “ Vitez.

Kopirati
Drag cursor here to close