Kulminacija sezone

Ključ titule za Zrinjski drži – Velež!

Sport / Nogomet | 06. 04. 2014. u 09:02 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski pobjedom nad Širokim Brijegom napravio je ogroman posao u pokušaju da se domogne naslova prvaka BiH. Naime, Zrinjski je tom pobjedom pobjegao Širokom na tri boda, ali i više od toga, jer sada ima bolji međusobni omjer.

Kako sada stvari stoje, najveći kandidati za naslov su Zrinjski i Željezničar, budući da Sarajevo ipak ima manje bodova. Zrinjski i Željezničar, zanimljivo, imaju isti broj pobjeda i poraza, isti međusobni omjer, ali Zrinjski ima bolju gol razliku.

Ono što je još važnije, Zrinjski ima i bolji raspored, jer Mostarci imaju samo dva teža iskušenja (Olimpic i Velež), a aktualni prvaci ista dva gostovanja, uz derbi sa Sarajevom.

Već sljedeće kolo moglo bi donijeti dosta odgovora, jer Željezničar gostuje kod Olimpica. Ukoliko Plavi uspiju proći Otoku neokrznuti, sljedeći klub koji drži ključ je – Velež. Rođeni će u 28. kolu dočekati Željezničar, a u posljednjem Zrinjski!

U neočekivanom spletu okolnosti Velež može svom gradskom rivalu ili pomoći da dođe do titule, ako pobijedi Željezničar, ili mu u zadnjem kolu uskratiti to zadovoljstvo.

Trener Zrinjskog Branko Karačić nedavno je rekao kako bi 'volio gostovati u Vrapčićima s bodom prednosti u odnosu na konkurenciju, pa što bude'. Sada je takav scenarij više nego izvjestan.

Zadnje kolo igra se 10. svibnja. Gradski derbi ionako u Mostaru uzburka duhove, a ako ta utakmica bude odlučivala o tituli, bit će to jako vruća subota...

Raspored Zrinjskog
Leotar – Zrinjski
Zrinjski – Čelik
Olimpic – Zrinjski
Zrinjski – Mladost
Velež – Zrinjski

Raspored Željezničara
Olimpic – Željezničar
Željezničar – Mladost
Velež – Željezničar
Željezničar – Sarajevo
Rudar – Željezničar

Kopirati
Drag cursor here to close