EHF Final 4

Kielce preko sedmeraca do prvog naslova prvaka Europe!

Sport / Rukomet | 29. 05. 2016. u 18:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U uzbudljivom finalu rukometne Lige prvaka poljski Kielce za koji igraju hrvatski reprezentativci Ivan Čupić, Manuel Štrlek te vratar Marin Šego pobijedio je Veszprém nakon izvođenja sedmeraca s 39:38 (35:35, 29:29, 17:13).

Veszprém, za koji igraju vratar Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković te bh. reprezentativac Mirsad Terzić, je sjajno otvorio utakmicu i na odmor otišao s četiri pogotka razlike. U drugom poluvremenu još su povećali prednost na devet pogodaka, a tada je uslijedila neočekivani pad.

Mađari 12 minuta nisu zabili pogodak i dozvolili su Kielcu da dođe do izjednačenja. No kada su Poljaci trebali povesti, Alilović je zatvorio svoja vrata, javlja Hina.

Obranio je dva sedmerca i zadržao je svoj Veszprém u igri. U posljednjem napada Kielce je zabilo za produžetak.

Ni nakon produžetaka nije bilo pobjednika, pa su novog prvaka odlučivali sedmerci. Više sreće imala je poljska momčad.

Rukometaši PSG-a pobijedili su njemački Kiel s 29:27 (15:11) i osvojili treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka u Kölnu.

U pobjedničkoj momčadi nije bilo Igora Vorija koji je morao propustiti dvoboj zbog izravnog crvenog kartona zarađenog u subotnjem polufinalu, dok je Domagoj Duvnjak s pet golova bio drugi strijelac Kiela, a njegov suigrač Ilija Brozović je zbog tri isključenja zaradio crveni karton.

PSG je do trećeg mjesta predvodio Danac Mikkel Hansen sa deset pogodaka. Ukrajinac Sergij Onufrijenko je postigao šest, a Daniel Narcisse pet.

Najbolji strijelac Kiela je sa sedam pogodaka bio Christian Sprenger.

Kopirati
Drag cursor here to close