u mostar stiže vitez

Katanec: Ne čeka nas lakši raspored, lakše nam je igrati derbije

Sport / Nogomet | 22. 08. 2016. u 19:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je uspješno prošao kroz niz derbija u uvodnim kolima i sada prvake očekuje nominalno lakši raspored.

U sljedeća dva kola, između kojih će uskočiti reprezentativna pauza, Mostarci će dočekati Vitez i Čelik.

Može zvučati kao lakša zadaća nakon četiri derbija u prvih šest kola, ali stoper Matija Katanec ima drukčije viđenje situacije.

“Slijede dvije vezane utakmice kod kuće, gdje nismo izgubili pedeset utakmica. Naš stadion je neosvojiva tvrđava”, podsjetio je u razgovoru za Dnevni list, ali zatim i dodao: “Ali ipak, to su prije svega lakše utakmice na papiru. Lakše nam je igrati derbije u kojima protivnici teže otvorenoj igri kao i mi.”

Vratio se defanzivac Mostaraca i na Grbavicu, gdje je viđena muška utakmica..., na trenutke previše gruba.

“U padu sam dobio nogom udarac u glavu ispod oka, kasnije je to nateklo, ali u redu sam.  Tako je to u derbijima. Puno je duela, malo manje dopadljive igre, ali najvažnije da smo pobijedili.”

Zrinjski je tada odigrao dva poprilično različita poluvremena, s tm da je drugo bilo bolje..., puno bolje.

“U prvom je poluvremenu to bilo jako loše. Ne znam zašto, ali eto dogodilo se. U drugom poluvremenu na teren smo izišli kao nova ekipa, a na kraju smo mogli i do uvjerljivije pobjede.”

“Željezničar je podlegao pritisku nastalom nakon niza poraza i svega što se događalo u klubu, ali vjerujem da će se oni brzo vratiti i uključiti se u borbu za naslov s nama, Slobodom i Sarajevom, zaključio je Katanec.


Kopirati
Drag cursor here to close