Veliki preokret Hrvata

Karlović teško preko Džumhura do četvrtfinala Beča

Sport / Ostali sportovi | 26. 10. 2016. u 21:14 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisač Ivo Karlović vrlo je teško izborio prolazak u četvrtfinale ATP turnira serije 500 u Beču. Sa 7:6 (6), 4:6, 7:6 (5) bio je bolji od 92. igrača svijeta Damira Džumhura.

Karlović napravio je jedan od najvećih preokreta u karijeri. U odlučujućem trećem setu dvaput je izgubio servis što ga je dovelo do zaostatka 1:5. No tada počinje niz od pet uzastopnih gemova, čime je poništio prednost koju je 24-godišnji Sarajlija stvorio. Džumhur je dvaput servirao za prolaz u četvrtfinale, ali nije uspio doći do meč-lopte, piše HRT.

Odluka o pobjedniku pala je u tie-breaku u kojem je Karlović s dva mini-breaka stvorio prednost od 5:2, a do pobjede stigao iskoristivši treću meč-loptu nakon dva sata i sedam minuta borbe.

Da ima razoran servis, Karlović je pokazao i u ovom meču kada je zabio 33 asa i realizirao 77 % poena kad je pogodio prvi servis, što je ispod njegova uobičajenog prosjeka, ali je na kraju to nadoknadio osvojivši 33 poena na reternu, jedan više od svog suparnika.

Karloviću je to treći uzastopni plasman u četvrtfinale u Beču, ali još nikada nije otišao dalje od te faze turnira.

Prvi put će to pokušati učiniti u petak, a suparnik će mu biti bolji 63. igrač svijeta, Rus Karen Hačanov, koji je svladao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija 6:2, 7:5.

Kopirati
Drag cursor here to close