Karate spektakl u Rijeci

Karataši mostarske Neretve upisali zapažen nastup na Croatia Openu

Sport / Ostali sportovi | 02. 10. 2016. u 22:11 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karataši mostarske Neretve odradili su uspješan nastup na Croatia Openu.

Spektakl koji se održao u Rijeci, jedan je od najprestižnijih europskih karate događaja - turnir koji je okupio najzvučnija imena Europe ugostio je čak 189 klubova i reprezentacija iz 19 država te dostigao rekordnu brojku od 1607 natjecatelja.

Iako je nastupila po prvi put nakon ozljede koljena, mlađa seniorka Delfina Tadić s lakoćom se domogla finala. Međutim, u finalnoj borbi zbog bolova u koljenu morala je predati meč i završila je kao srebrna u kategoriji mlađih seniorki do 68 kg.

Seniorka Ajla Mahmutović, u kategoriji seniorke do 50 kg., za ulazak u finale izgubila je od crnogorke Anje Jović - za brončanu medalju izborila se dobivši Njemicu Sharu Hubrich.

Juniorka Matea-Noah Medić, u kategoriji preko 59 kg., ušla je u finale s četiri uzastopno odrađena meča te stala na najviše postolje dobivši u finalu domaću predstavnicu Luciju Lesjak.

U borbi za broncu bez medalje su ostali i izvrsna braća Brkić. Marin je za ulazak u finale izgubio od svjetskog prvaka Hárspataki Gábora te u borbi za treće mjesto od domaćina Enesa Garibovića. Njegov brat Veselko u borbi za treće mjesto izgubio je od Slovenca Rušiti Ardita.

Sveučilišni karate klub Neretva nastupio je sa ukupno 15 natjecatelja te se u ukupnom poretku pozicionirao na 14. mjesto.

Ekipu su predvodili treneri Miroslav Klepić i Zdenko Klepić.

Kopirati
Drag cursor here to close