najbolji vratar lige

Karačić: Sretan sam zbog priznanja, to je nagrada cijeloj ekipi

Sport / Nogomet | 23. 05. 2016. u 11:13 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugu sezonu zaredom Zrinjski ima najboljeg vratara Premijer lige. Prošle sezone najboljim je proglašen Ratko Dujković, a ove sezone to priznanje ponio je Goran Karačić.

Zrinjski je u protekloj sezoni imao daleko najbolju obranu. Novi prvak je primio samo 17 golova, pa je logičan izbor da se najboljim vratarom proglasi Karačić, novopečeni reprezentativac BiH.

''Sretan sam zbog priznanja, a ta nagrada nije samo meni, nego i svim ostalim vratarima, obrambenoj momčadi i cijeloj momčadi, jer svi smo zaslužni za to što smo imali najbolju obranu'', poručio je Karačić za Bljesak.info iz Skoplja.

Naime, mladi vratar Zrinjskog otputovao je u Makedoniju kod svog brata Igora koji igra za Vardar, pa zbog toga nije prisustvovao svečanoj ceremoniji.

Iako mu je ovo bila prva seniorska sezona, branio je više nego odlično. Svojim obranama privukao je interes i izvana. Još zimus su se za njega interesirali klubovi iz Bundeslige, a Zrinjski neće imati ništa protiv da zaradi nešto na njemu ako stigne kvalitetna ponuda.

No, ponude, barem ne službene, još ne dolaze.

''Ne opterećujem se pričama o tome. Bit će što bude. Imam godinu dana ugovora sa Zrinjskim i ako ne dođe nikakva kvalitetna ponuda dat ću sve od sebe da odradim još jednu dobru sezonu''.

Čak i ako ode u bogatiju sredinu ovog ljeta, Karačić će sigurno braniti u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Zrinjski nastupa u drugom pretkolu i nije nositelj, što znači da bi u Mostar mogao stići neki vrlo jak klub.

''Možda bi najradije da dobijemo nekog jakog, da se oprobamo s najjačima i vidimo gdje smo. Možda bi najbolje bilo da dođe Red Bull, pa da vidimo gdje smo u usporedbi s najjačim klubovima u Europi'', zaključio je Goran Karačić.

Kopirati
Drag cursor here to close