Nova trava i teren

Kantarevac postaje vrhunski sportski centar: U obnovu će se uložiti preko 200 tisuća eura

Sport / Flash | 17. 01. 2015. u 13:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski centar Kantarevac zasjati će u novom ruhu. Vlada Japana donirala je grant u iznosu 226.505 eura (oko 443.005 KM) Gradu Mostaru za ''Projekt obnove sportskog centra Kantarevac u Mostaru za pomirenje u zajednici kroz promociju sporta''.

''Sav novac od granta biti će potrošen na rekonstrukciju SC Kantarevca. Kantarevac će ostati u nekom svom izgledu. Trenutno će se male korekcije uraditi. Proširiti će se teren, svlačionice i klupske prostorije će se premjestiti na onu stranu od ulaza. Biti će urađena nova rasvjeta i staviti će se nova umjetna trava'', rekao je Dženan Šuta iz Sportskog saveza Grada Mostara za Bljesak.info.

Šuta je zahvalio Vladi Japana i njihovim građanima na donaciji. Smatra kako je pretvaranje Kantarevca u suvremeni sportski centar velika stvar za sportaše grada Mostar i razvoj sporta u ovom gradu.

''Gorući problem sportaša grada Mostara je nedostatak dvorana i sportskih igrališta za obavljanje svakodnevnih trenažnih aktivnosti tako da je ovo velika stvar za grad Mostar zahvaljujući donaciji koja je došla od Vlade Japana. Mostar će sigurno dobiti jedan vrhunski sportski centar'', istaknuo je Šuta.

Besplatna sportska akademija u gradu na Neretvi

Na Kantarevcu će bit smještena sportska akademija koja će prve polaznike primiti već od rujna. U realizaciju ove sportske akademije za djecu vode se pregovori od veljače 2014. godine. ''Grad Mostar kao vlasnik Kantarevca morao je aplicirati na sredstva kod japanske Vlade u devetom mjesecu smo aplicirali da bi projekt bio odobren od strane Japana u prosincu'', objasnio je Šuta.

Za realizaciju ove akademije zaslužni su i Sportski saveza Grada Mostara i bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto.

''Ono što je bitno istaknuti je da je fondacija ''Mali most'' na čijem je čelu Miyamoto za početak će pokrenuti akademiju za djecu od šest do 12 godina, te će sve biti besplatno, od trenažnog ciklusa, putovanja, kao i opreme koja će biti donirana od strane sponzora'', rekao je Šuta za Bljesak.info.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora o dodijeli granta za rekonstrukciju Kantarevca biti će upriličeno u Gradskoj vijećnici u Mostaru u srijedu 21. siječnja 2015. godine s početkom u 11.00 sati. Ugovor će potpisati gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić i veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki. Prije potpisivanja ugovora u 10 sati će biti upriličena posjeta spomenute delegacije SC Kantarevac.

Nakon potpisivanja ugovora u 12:00 sati u dvorani Osnovne škole Zalik trening za djecu će održati Tsuneyasu Miyamoto član Fondacije “Mali most” i bivši kapetan japanske nogometne reprezentacije. Njemu će se na treningu pridružiti zajedno suradnici i stariji igračima iz Mostara među kojima su Saša Papac i Igor Melher.

Dan ranije, u utorak, 20.siječnja u 15 sati u Sportskom savezu Grada Mostara biti će održan sastanak između predstavnika veleposlanstva Japana u Bosni i Hercegovini, fondacije Mali most i Sportskog saveza Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close