borussia dortmund

Kakav Dembélé, Pulišić je zakon!

Sport / Nogomet | 20. 08. 2017. u 09:22 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia Dortmund na impresivan je način ušla u novu sezonu Bundeslige, uvjerljivom pobjedom u Wolfsburgu od 3:0, a da se pritom gotovo nitko nije zapitao - gdje je Ousmane Dembélé?

Mladi francuski reprezentativac štrajka i nalazi se trenutačno u svojoj domovini, a hoće li na taj način ishoditi prelazak u Barcelonu, znat će se u najkraćem roku.

Naime, predsjednik Borussije Watzke poručio je Barci - "zadnji dan prijelaznoga roka ne možete ga dobiti"!

Klub iz Dortmunda traži za Dembéléa 150 milijuna eura po sistemu ''uzmi ili ostavi''.

"Naši prijatelji iz Katalonije dobro znaju što mi želimo. Oni stoga mogu kazati kako to prihvaćaju ili odustati od svega. To su jedine mogućnosti. Zadnjeg dana prijelaznog roka je već kasno. Oni se moraju ranije odlučiti", izjavio je glavni boss Hans-Joachim Watzke, potvrđujući na taj način riječi koje je ovih dana medijima kazao i sportski direktor Michael Zorc.

Međutim, nakon suverene pobjede protiv Wolfsburga, njemački sportski novinari jednoglasni su u ocjeni kako je Christian Pulišić briljirao u odsutnosti Ousmane Dembélé.

Mladi Amerikanac je postigao jedan gol i zabilježio jednu asistenciju.

Osim toga, u igru Borussije vratio se nakon 202 dana i Mario Götze (25), a kako je odigrao najbolje govore Watzkeove riječi: "Kad ga vidiš kako igra, srce se u čovjeku smije".

Ujedno je Katalonac u redovima kluba iz Dortmunda, Marc Bartra, postigao svoj prvi bundesligašli zgoditak, upravo u simboličnome trenutku kad on i njegova domovina tuguju za žrtvama terorističkog napada.

Marc Bartra je i sam preživio bombaški napad na autobus Borussije.


Kopirati
Drag cursor here to close