1-1 u finalu

Kakanj svladao Igokeu u kontroverznoj završnici

Sport / Košarka | 04. 05. 2016. u 20:49 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Kaknja su u drugoj utakmici finala play-offa prvenstva BiH večeras u svojoj dvorani pobijedili Igokeu sa 62:61 (20:16, 12:12, 14:19, 16:14).

Kakanj je tako izjednačio rezultat na 1:1 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede. Ujedno je ovo prvi poraz Igokee u domaćem prvenstvu nakon više od godinu dana.

Susret je protekao u izjednačenoj igri, a pobjednik je riješen u posljednjim trenucima. Delalić je deset sekundi prije kraja pogodio za vodstvo Kaknja, a Igokea u posljednjem napadu nije uspjela da dođe do poena koji bi joj donijeli pobjedu. Radivojević je promašio šut iz reketa, a Pašajlić je uhvatio loptu i ubacio kroz obruč ali nakon isteka vremena. Unatoč prosvjedima s klupe Igokee koš nije priznat te je pobjeda pripala domaćim igračima.

Željko Palavra je sa "double-double" učinkom od 18 poena i 10 skokova bio najbolji igrač Kaknja, a Aldin Muflizović dodao je deset poena. U redovima Igokee najefikasniji su bili Vuk Radivojević sa 19 te Draško Albijanić i Miloš Komatina sa po 13 poena.

Treća utakmica finala igra se 7. svibnja u Laktašima.

Kopirati
Drag cursor here to close