Plivački miting

Kajtaz potvrdila kvalitetu: Velež s novim kompletom medalja došao u Mostar

Sport / Flash | 31. 03. 2014. u 15:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je u Sarajevu održano zimsko Državno prvenstvo u plivanju za mlađe juniore (kadete), juniore (omladince) i seniore (apsolutno).

Plivački klub 'Velež' su predstavljale 4 plivačice i 8 plivača: Amina Kajtaz, Džana Pobrić, Emma Dizdarević, Chiara Marino, Dino Stojanov, Harun Zalihić, Todd Oliver Long, Denial Kreso, Mehmed Hebib, Ferid Rizvanović, Mirza Drljević i Emin Šafro.

Najuspješnija plivačica, Amina Kajtaz, još jednom je dokazala da je najbolja u disciplinama delfin i leđno u Bosni i Hercegovini. Državna je prvakinja u disciplini 50, 100 i 200 m leđno i 50 m delfin osvojivši 4 zlatne medalje i jednu brončanu medalju u disciplini 100 m mješovito.

Amina Kajtaz je isplivala 2 državna rekorda u disciplinama 100 m leđno u vremenu 1:04,06 i 200 m leđno na koji se čekalo čak 19 godina isplivavši vrijeme 2:21,54. Svi plivači i plivačice su se trudili da srcem brane boje kluba.

Treneri Marina Balić i Delila Kajtaz su zadovoljne njihovim rezultatima. Rad u bazenu se nastavlja istim tempom, pripremajući se za šestoaprilski miting koji će se održati slijedeće subote u Sarajevu, priopćeno je iz 'Veleža'.

Kopirati
Drag cursor here to close