IO NSBiH

Kajtaz: Osim i Hadžibegić ostavili dobar dojam

Sport / Flash | 04. 12. 2014. u 16:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi povjerenstva za izbor izbornika nogometne reprezentacije BiH, Denijal Pirić i Sead Kajtaz, te generalni tajnik Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Jasmin Baković, danas su obavili razgovore s Amarom Osimom i Farukom Hadžibegićem.

Osim i Hadžibegić se nalaze u najužem krugu kandidata za nasljednika Safeta Sušića na klupi reprezentacije BiH, koji je dobio otkaz nakon loših rezultata u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Hadžibegić je 1999. godine u sedam utakmica vodio reprezentaciju BiH, dok je Osim u domaćem prvenstvu sa Željezničarom osvojio deset trofeja, a s japanskim JEF Unitedom bio pobjednik nacionalnog kupa.

"Razgovarali smo s oba kandidata, ostavili su dobar utisak, a mi ćemo detalje razgovora priopćiti Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH. Šta će se nakon toga dogoditi trenutno ne mogu reći", rekao je Kajtaz u izjavi za Agenciju FENA.

Prema dosadašnjim informacijama, najozbiljniji kandidati za nasljednika Safeta Sušića su Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković, Milovan Rajevac i Faruk Hadžibegić.

Pred Sušićevim nasljednikom je težak posao, s obzirom na to da je BiH u prva četiri kvalifikaciona susreta osvojila samo dva od mogućih 12 bodova.

Novi izbornik trebalo bi da bude imenovan 11. prosinca na sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close