Serie A

Juventus svladao Fiorentinu: Mandžukić strijelac

Sport / Flash | 13. 12. 2015. u 22:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Fiorentinu 3:1. Drugi pogodak za torinsku 'Staru damu' postigao je hrvatski napadač Mario Mandžukić.

Utakmica je počela 'uraganski' i nakon šest minuta rezultat je bio 1:1. Gosti su poveli u trećoj minuti golom Josipa Iličića iz jedanaesterca nakon što je Giorgo Chiellini oborio Filippa Bernardeschija. Bio je to prvi pogodak koji je Gianluigi Buffon primio u ligi nakon 434 minute. Posljednji pogodak Juventusu je zabio Empoli prije više od mjesec dana, a Juventus je dobio tu utakmicu 3:1.

Samo tri minute poslije Juventus je izjednačio. Patrice Evra je ubacio, a Cuadrado udarcem glavom iznenadio Cipriana Tatarusanua. Ostatak prvog dijela donio je nešto mirniju igru i u prvih 45 minuta više nije bilo golova. U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja do 80. minute kada je Mandžukić svojim četvrtim golom u prvenstvu doveo domaćine u vodstvo.

Dybala je pucao, Tatarusanu obranio, a Mandžukić odbijanac pospremio pod gredu.

Šest minuta poslije Mandžukić je napustio teren, a umjesto njega u igru je ušao Alvaro Morata. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Paulo Dybala u sudačkoj nadoknadi.

U nedjelju je odigran i derbi između Napolija i Rome, a završio je bez pogodaka, 0:0. Bio je to razočaravajući ogled bez golova, ali i pravih prilika. Napoli je tek u završnici susreta imao dvije poluprilike, dok Roma nijednom nije ozbiljno ugrozila suparnička vrata.

Kolo će u ponedjeljak zatvoriti Lazio i Sampdoria.

Na ljestvici vodi Inter sa 36 bodova, Fiorentina i Napoli imaju po 32 boda, a Juventus se popeo na četvrto mjesto sa 30 bodova. Roma je peta sa 29 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close