Topnik sa Širokog Briga

Jurić: Mladost će na Pecari doživjeti prvi ovosezonski poraz

Sport / Nogomet | 19. 08. 2017. u 18:02 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega u aktualnoj sezoni uoči domaćih utakmica kroz tjedan igraju i pripremne susrete u kojima trener Goran Sablić, kako bi ih održao u natjecateljskom ritmu, pruža priliku mladim igračima i igračima s manjom minutažom.

Spomenute utakmice mu služe kako bi se uvjerio u stanje i kvalitete kadra s kojim raspolaže te vidio na koje igrače može ozbiljno računati u kombinacijama za početni sastav. Jedan od onih koji su utakmice protiv federalnih niželigaša (Čapljina, Velež i Neum) maksimalno iskoristili je mladi napadač Stipe Jurić, dojučerašnji junior kluba s Pecare, koji je u tim utakmicama zabio osam pogodaka, od toga čak pet u posljednjoj provjeri u Neumu.

Uvjeren u pobjedu svoje momčadi

''Hvala Bogu, u svim dosadašnjim pripremnim utakmicama sam postizao golove. Zalaganjem na treninzima pokušavam održati formu što duže. Uvijek dajem sve od sebe da se dokažem treneru, a trud se uvijek isplati'', skromno je mladi napadač rekao u razgovoru za Bljesak.info.   

''Iako ne volim govoriti o očekivanjima, želio bih imati što veću minutažu. No, moje je raditi, a trener će odlučiti'', dodao je Jurić koji bi, ako ovako nastavi tresti protivničke mreže, postati pravi 'Topnik sa Širokog Briga', kako glasi naziv Oliverove pjesme posvećene Širokom Brijegu.

Neumska efikasnost prava su referenca da mladoga igrača navijači Širokog Brijega gledaju na travnjaku već u nedjeljnom prvenstvenom susretu na Pecari protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, vodeće i trenutačno jedine neporažene momčadi u ligi. Pogotovo sada kada u sastavu nema suspendiranog Ivana Krstanovića.

''Na Pecari nas zanima samo pobjeda, Široki Brijeg će biti ta momčad koja će Mladosti nanijeti prvi ovosezonski poraz. Naša je momčad mnogo kvalitetnija nego što smo pokazali u uvodna četiri kola“, ističe mladi Tomislavgrađanin uz uvjerenje kako će njegova momčad u susretima koji dolaze dati pravu sliku o sebi.

Pohvale suigrača i sugrađanina Ivana Krstanovića

Njegov suigrač i sugrađanin Ivan Krstanović pomno prati Jurićev napredak i o istome ima samo riječi hvale. Popularni Popo je u nedavnom razgovoru za Večernji list istaknuo kako je ''siguran da će 'mali' izrasti u vrhunskog napadača''.

''Stipe ima vrhunske predispozicije, ali mora još puno i vrijedno raditi, učiti i slušati trenera. Sreća što mu je Goran Sablić učitelj, a i ja mu udijelim poneki savjet'', kazao je Krstanović. 

''Jako mi je drago čuti pohvale od mog suigrača i sugrađanina. Krstanović je vrhunski napadač, od njega puno učim i on mi mnogo pomaže da postanem još zreliji i bolji igrač nego što sam sada'', poručio je Jurić na kraju razgovora za Bljesak.info.

Vrijedi istaknuti kako je ovaj mladi napadač u prošloj sezoni juniorske Premijer lige BiH u dresu Širokog Brijega zabio čak 33 prvenstvena gola i tako svojim igrama i efikasnošću skrenuo pozornost stručnog stožera prve momčadi kluba s Pecare.


Kopirati
Drag cursor here to close