madrid

Juniori Sparsa otputovali na završni turnir Eurolige

Sport / Košarka | 13. 05. 2015. u 12:40 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorski sastav Sparsa iz Sarajeva danas je otputovao u Madrid, gdje će od 14. do 17. svibnja sudjelovati na završnom turniru Eurolige za juniore.

Sparsi su na kvalifikacijskom turniru u Rimu zauzeli treće mjesto, ali su zahvaljujući dobrom nastupu naknadno dobili pozivnicu za finalno doigravanje. Turnir se igra paralelno sa završnim turnirom Eurolige.

Trener mladih sarajevskih košarkaša Mirza Trnka vjeruje da Sparsi mogu ostvariti dobar rezultat u Madridu. U izjavi za Fenu Trnka naglašava da je ekipa spremna za utakmice protiv najjačih mladih ekipa Europe.

- Sam poziv među osam najboljih ekipa Europe nam mnogo znači. Euroliga je prepoznala naš rad. Imali smo manjih problema s povredama u posljednje vrijeme, ali trebali bismo biti spremni za izazove - rekao je Trnka.

Sparsi će prvu utakmicu skupine B turnira igrati protiv Žalgirisa iz Kaunasa, a zatim ih očekuju susreti protiv branitelja naslova - beogradske Crvene zvezde i Unicaje iz Malage.

Trnka ističe da je prva utakmica najteža jer Sparsi protiv Žalgirisa nisu nikada igrali, dok su imali priliku odmjeriti snage s Crvenom zvezdom i Unicajom.

- Žalgiris je ekipa koju ne poznajemo, a prva je utakmica u grupi i jako je bitno da dobro odigramo i započnemo turnir pobjedom. S Crvenom zvezdom koja brani titulu smo igrali prijateljske utakmice, a nedavno smo ih u Beogradu uspjeli pobijediti. Unicaja nas je dobila na turniru u Rimu, tako da smo se za njih dobro pripremili - objasnio je Trnka.

U skupini B nalaze se Real Madrid, Stellazzurra, VEF Riga te Insep Pariz.

Utakmica između Sparsa i Žalgirisa će biti odigrana sutra u 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close