Odgovor Šukeru

Josipović: Modrić i Rakitić zaslužuju pljesak, Šuker i Mamić ne!

Sport / Nogomet | 21. 11. 2014. u 12:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović odlučio je priopćenjem odgovoriti na priopćenje predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, u kojem ga je ovaj prozvao za pasivan odnos prema problemu huliganizma na nogometnim stadionima.

"Naravno da ne podržavam nasilje ni huliganstvo, nasilje nikad nije pravi put. Ali nasilje kao iskazivanje nezadovoljstva je vrlo često bila reakcija na probleme koje sustav nije znao ili želio riješiti. Na čelu sustava, kad je nogomet u pitanju, stoji Hrvatski nogometni savez. Upravo politika HNS-a je dovela do toga da huligani, koji zaslužuju isključivo osudu i sankcije, dobivaju nerijetko i simpatije dijela javnosti jer su percipirani kao jedini koji se bore protiv nogometne močvare. To zapravo i jest najveći krimen vodstva hrvatskog nogometa, to da je antagonizam publike prema njima uzrokovao nedovoljnu osudu javnosti prema huliganima", stoji na početku priopćenja predsjednika Republike Hrvatske.

Predsjednik Josipović prozvao je vodstvo HNS-a da se nije odmaklo od upliva politike u sport unatoč jasnom naputku Europske nogometne federacije.

"Vodstvo HNS-a ne traži suradnju, ni od mene niti od građana RH. Oni traže da ih bespogovorno podržimo i plješćemo im. Pljesak Modriću i Rakitiću da, Šukeru i Mamiću, na žalost, ne."

Kopirati
Drag cursor here to close