Trener Chelseaja

Jose Mourinho: Sneijder i Deco su najbolje "desetke" s kojima sam radio

Sport / Nogomet | 29. 11. 2015. u 16:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karizmatični portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho tvrdi da su Nizozemac Wesley Sneijder i Portugalac Deco najbolje "desetke" s kojima je u karijeri radio, a da Belgijanac Eden Hazard nije na toj razini, javlja Anadolu Agency (AA).

Trener londonskog Chelsea je za engleske medije kazao da je Chelseaov ponajbolji igrač Hazard izvrstan nogometaš, ali da se njih dvojica razlikuju u percepciji "desetke", odnosno nogometaša koji je na sredini terena svojevrsni "mozak" tima.

"Desetka je igrač koji je za tim važan i kad je s loptom i kad je bez nje. U sustavu kada na terenu imam dva vezna igrača i jednu desetku, ja mnogo očekujem od igrača koji nosi taj broj. Desetka mora biti dobar u obrani, ali i ulaziti u protivnički prostor i zabijati golove.

Baš kao što je Oscar dao gol protiv Maccabija. Najbolje i idealne desetke s kojima sam radio su Sneijder i Deco. Dobar je i Mesut Ozil. Oni mogu igrati odbranu dobro, ali i davati golove", kazao je Mourinho.

Reprezentativac Belgije Hazard se posljednjih tjedana suočava s velikim kritikama zbog lošije igre od očekivanog u Londonu, a na upit da li on može biti Chelseaova "desetka", Mourinho je kratko odgovorio: "Sumnjam."

Kopirati
Drag cursor here to close