uspješan vikend

JK Neretva uspješna na dva međunarodna turnira

Sport / Flash | 30. 03. 2015. u 17:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu na izuzetno jakom turniru džudaši „Neretve“ ostvarili su izvrstan rezultat, osvojivši ukupno pet medalja. Turnir se održao u Srbiji, točnije gradu Pančevu, pod nazivom VIII Trofej grada Pančeva gdje su nastupili natjecatelji iz 47 klubova iz 6 zemalja (Hrvatska, Mađarska, BiH, Crna Gora, Rumunjska i Srbija). Ukupno je sudjelovalo oko 500 natjecatelja.

JK Neretva iz Mostara je imala sedam svojih predstavnika, a osvojeno je pet medalja - zlatna, dvije srebrene i dvije brončane. Čitav tim JK „Neretve“ treba pohvaliti na sjajnim borbama u tako jakoj konkurenciji, priopćeno je iz kluba.

Zlatnom medaljom se okitila Vesna Vukoja, starija pionirka +63 kg, pobijedivši sve četiri protivnice iz Srbije, Rumunjske i Mađarske sa maksimalnim brojem bodova.

Ovom prilikom se zahvaljujemo trgovačko-uslužnom poduzeću Guma M, koji su nam i ovom prilikom izašli u susret i pomogli da odemo na ovako jak turnir u Srbiju, objavljeno je iz kluba.

Srebrenom medaljom se okitio Ante Galić, kadet -60 kg koji je također dobio tri borbe sa maksimalnim brojem bodova, te u finalnoj borbi izgubio na samo jedan kazneni bod. Također, isti broj pobjeda je imao i Karlo Križanac, poletarac -46 kg, te jedan poraz u finalu i tako osvojio srebrenu medalju.

Brončanom medaljom su se okitili Samuel Matijević, kadet -73 kg i Sandra Sivrić, kadetkinja +70 kg.

Bez medalje ovaj put su ostali Srđan Ajvaz, stariji pionir -60 kg i Stjepan Salmanić, poletarac -34 kg s jednom pobjedom i jednim porazom nakon kojeg više nisu imali pravo nastupa.

U nedjelju godine drugi dio ekipe JK Neretva nastupio je na Kupu Nikšića, u organizaciji JK Akademik iz Nikšića. Na turniru je sudjelovalo oko 350 natjecatelja iz pet zemalja (Hrvatske, Srbije, BiH, Albanije i Crne Gore). Osvojene su tri medalje, od toga dvije zlatne i jedna srebrena.

Zlatom su se okitili Hana Benca, juniorka -78 kg i Ivan Jurić, junior -66 kg, a srebrenom medaljom se okitio naš jedini seniorski predstavnik na ovom turniru, Andreo Glas u kategoriji -100 kg, kojem je ovo ujedno i prvi nastup nakon pet godina pauze a napravljen je izvrstan rezultat. 

Kopirati
Drag cursor here to close