Bivši šef Sarajeva

Ješić: Zrinjski je ozbiljan klub, ne bi me iznenadilo da ponovo osvoji titulu

Sport / Nogomet | 29. 09. 2016. u 10:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više nije u bh. nogometu, niti ga pomno prati kao u vrijeme kada je radio na Koševu, ali Miodrag Ješić je i dalje dovoljno upoznat s događanjima u Premijer ligi. 

Bivši trener Sarajeva, koji se u centru pažnje ponovno našao nakon optužbe da je u Litexu tražio novac od igrača za mjesto u ekipi, vjeruje da je Zrinjski na pravom putu obraniti titulu - što je u Premijer ligi uspjelo samo Željezničaru. 

“Pratim i dalje prvenstvo u BiH, ali ne onako kako sam ranije. Vidim da je i dalje Zrinjski u vrhu, to je ozbiljan i veoma organiziran klub i ne bi bilo iznenađenje da ponovo osvoje titulu”, komentirao je za Sportsport.ba.

“Što se tiče Sarajeva, najveći problem su česte promjene. U kratkom periodu ozbiljan se rezultat ne može napraviti, potrebno je imati strpljenja. Ovako se svodi sve na to da jedan stručni stožer ima svoje planove, drugi dođe sa svojom vizijom i to u konačnici sve utječe na klub. Sa čestim smjenama se ne može postići kontinutiet”, poručio je. 

Trenutno je bez posla, kaže da ima ponuda, ali nije da mu je dosadno - sprema tužbu za optužbu da je Francuzu Fabienu Boudareneu tražio novac za mjesto u momčadi Litexa 2008. godine. 

"Pročitao sam optužbe. To je notorna laž i baš danas imam sastanak sa odvjetniko kako bi se pokrenula tužba. U to vrijeme dok sam vodio Litex u klubu je bilo previše stranaca i bili smo primorani neke odstraniti”, rekao je. 


 

Kopirati
Drag cursor here to close