druga liga

Jesenski prvak ostao na samo 12 igrača

Sport / Nogomet | 11. 02. 2016. u 12:53 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HNK Tomislav je prvi dio sezone u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, skupina Jug, završio na prvom mjestu, s bodom više od čitlučkog Brotnja, te dva boda više od konjičkog Igmana.

Međutim, ostanak na prvom mjestu i plasman u viši rang natjecanja trenutačno nije glavna preokupacija stručnog stožera i ljudi u klubu. Glavna preokupacija je - kako uopće iznijeti sezonu do kraja.

Naime, klub su ljetos napustila četvorica prvotimaca i to četvorica igrača koji su bili ponajbolji igrači momčadi. Odlazak četiri standardna prvotimca bio bi veliki gubitak i za nekog premijerligaša, no za drugoligaša, točnije trećeligaša, to je strahovit hendikep.

Toliki da je predsjednik HNK Tomislav Ilija Bagarić izjavljivao kako je čak upitan daljnji nastup u ligi, jer klub jednostavno nema dovoljno igrača za natjecati se. Trener Mate Bandić ne bi išao toliko daleko, ali priznaje kako je njegova momčad u velikim problemima.

'Imamo samo 12 igrača na raspolaganju. To nije dovoljno za normalan trening, a kamoli za utakmicu. Za nastavak sezone možemo sastaviti ekipu od juniora ili kadeta, ali dok god ne sastavimo ekipu koja se može normalno natjecati u seniorskoj konkurenciji ne možemo razgovarati o ambicijama', kaže Bandić za Sportske novosti.

Trener Tomislava prije desetak dana počeo je trenirati s igračima koje ima na raspolaganju, ali s tako malo igrača jedino što može raditi su bazični treninzi. Prijateljske utakmice zasad ne dolaze u obzir, pa je i ranije dogovorena utakmica s jajačkim Metallegheom prilično upitna.

'Uprava kluba se trudi, rade na tome da pronađemo igrače za seniorsku momčad, ali problem je u tome koliko klub može financijski podnijeti da dovede nove igrače. Vidjet ćemo što će od svega biti, a na osnovu toga s kakvim ćemo sastavom ući u ligu odredit ćemo svoje ciljeve. Ako budemo igrali s juniorima, onda ćemo pokušati privesti sezonu do kraja kako god znamo', dodaje Bandić.

Olakotna okolnost za HNK Tomislav je ta što se sezona u Drugoj ligi nastavlja tek sredinom ožujka, pa imaju čitavih mjesec dana za rješavanje gorućih problema.

Kopirati
Drag cursor here to close