UEFA ozbiljno razmatra

Jedanaesterci će se ubuduće izvoditi prije utakmice?

Sport / Nogomet | 18. 11. 2014. u 14:14 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krovna europska nogometa organizacija, UEFA, razmatra prijedlog nekih klubova da se jedanaesterci ubuduće izvode prije početka utakmice, a ne na kraju kao u dosadašnjoj praksi.

O ovoj revolucionarnoj ideji pričalo se prije nekoliko godina, a čelnici UEFA-e odbili su razgovarati o tome, no izgleda da je došlo vrijeme za promjene jer UEFA ozbiljno razmatra ovu ideju. 

Razlog ovoj mogućoj promjeni spominje se činjenica da mnogi klubovi pred svoja vrata ''parkiraju autobus'' i brane se cijelu utakmicu kako bi preko jedanaesteraca osigurali prolaz u daljnju fazu natjecanja ili pak osvoje trofej. 

Navodi se primjer finala Europskog kupa klubova prvaka, današnja Liga prvaka, iz 1986. godine kada je Steaua svladala Barcelonu na taj način te najdosadnije finale Lig prvaka između Juventusa i Milana iz 2003. godine. 

Ukoliko bi rezultat utakmice bio neodlučen, dalje bi prošla ona momčad koja je bila bolja u izvođenju jedanesteraca prije početka susreta. Ukoliko UEFA provede ovu ideju u praksu, zasigurno će doći do jedne od najvećih promjena u povijesti najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close