FK Sarajevo

Janjoš: Moramo vratiti samopouzdanje igračima

Sport / Nogomet | 29. 08. 2016. u 20:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Sarajevo danas je službeno predstavio novog trenera Mehmeda Janjoša, koji je na toj dužnosti naslijedio Almira Hurtića.

Pedesetdevetogodišnjem stručanjaku, koji je veći dio svoje igračke i trerenske karijere proveo u FK Sarajevo, to će biti treći mandat na klupi tima sa Koševa.

Igračku kraijeru počeo je u FK Vratnik, a pored Sarajeva još je igrao za španjolski Hercules i turski Adana Demispor.

Bio je član šampionske ekipe FK Sarajeva, koja je 1985. godine osvojiola titulu prvaka bivše Jugoslavije.

U trenerskoj karijeri pored Sarajeva vodio je ekipe Jedinstva iz Bihaća i Olimpica, te bio pomoćni trener u reprezentaciji BiH.

U svom prvom obraćanju Janjoš je kazao da se "vratio kući", te da nikad nije ni odlazio, iako je radio u drugim klubovima.

''Vrijeme će pokazati koliko je klub napravio dobar potez. Potrebno nam je jedinstvo, prošlo je sedam kola, a čeka nas još 11. Moramo izvući maksimum za što bolji rezultat. U siječnju ćemo imati više vremena da vidimo kako dalje'', kazao je Janjoš.

On je dodao da je pratio igre Sarajeva, ta da dosta zna o igračima, ali da će steći bolji uvid u situaciju u klubu nakon predstojećih mini priprema u Čitluku.

''Ekipa ima potencijal, može se ravnopravno boriti za Europu. Moramo vratiti samopouzdanje igračima. Igrači nisu u najboljoj fizičkoj spremi. U Čitluku ćemo vidjeti na kojoj ramo razini. Bitan je psihološki moment, ako to podignemo popravit će se i fizička spremna'', kazao je Janjoš.

Za svoje asistente Janjoš je izabrao nakadašnje igrača FK Sarajevo Zijada Švrakića i Senada Repuha.

Kopirati
Drag cursor here to close