109. vječni derbi

Janjoš i Petrović najavili bespoštednu borbu za Europu

Sport / Nogomet | 14. 10. 2016. u 11:04 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vječni derbi između Sarajeva i Željezničara, 109. po redu, bit će odigran u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Utakmica između ljutih sarajevskih rivala bit će odigrana u sklopu 12. kola Premijer lige BiH, a obje ekipe su pod rezultatskim imperativom, jer se bore za pozicije na tabeli koje vode u Europu.

Na zajedničkoj konferenciji za medije Željezničar su predstavljali trener Slavko Petrović i kapitan Aleksandar Kosorić, a Sarajevo trener Mehmed Janjoš i kapitan Haris Duljević.

Petroviću će ovo biti prvi sarajevski derbi, njegova ekipa gostuje Sarajevu u dobroj atmosferi, nastaloj nakon gostujuće pobjede protiv Radnika u prošlom kolu.

Trener Želje naglašava da je tokom reprezentativne pauze nastojao podići formu ekipe te da su igrači spremni, svi osim Radinovića koji je upitan zbog ozljede. 

“Obavit ćemo dva lakša treninga uoči derbija. Radili smo dobro na pripremama i nadamo se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu. Nadam se da će sve proći kako treba na terenu i tribinama”, rekao je.

“Sarajevo nas ne može iznenaditi, a ni mi njih, dobro se poznajemo. Odlučit će forma i želja igrača. Mislim da svi želimo pobjedu koja bi povećala šanse za izlazak u Europu”, dodao je Petrović.

Dodao je to da se nada kako će konačno proraditi napadač Ivan Lendrić.

Kosorić ističe da je atmosfera u Željezničaru odlična, te da sitni detalji odlučuju pobjednika.

“Motivacija kod igrača je maksimalna, to je uvijek tako za derbi utakmice. Nadam se pozitivnom rezultatu, ne bih imao ništa protiv da se i ova utakmica završi kao zadnji derbi na Koševu. Favorita nema, pobijedit će ekipa koja bude imala više koncentracije”, ističe kapitan Željezničara.

Janjoš za ovaj susret neće moći računati na Balića i Anđušića, dok Ahmetović radi slabijim intenzitetom. Trener Sarajeva je zaželio Petroviću sretan debi, ali da Sarajevo pobijedi.

“Ne mislim da sam u prednosti jer sam igrao i vodio Sarajevo u derbijima. Oba tima su u dobroj seriji rezultata, očekujem dobru utakmicu i nadam se da će i navijači uživati. Vjerujem da će oba tima ići na pobjedu i da neće biti kalkulacija po pitanju rezultata”, naglašava Janjoš.

Kapetanu Sarajeva Harisu Duljeviću pauza u prvenstvu dobro je došla da se oporavi od ozljede i vrati u formu.

“U potpunosti sam spreman, pauza je došla u najbolje vrijeme za mene. Dat ću svoj maksimum za ekipu, nadam se pobjedi”, rekao je Duljević i dodao kako Sarajevo ima problem s realizacijom napada, ali da očekuje da će se to u idućem periodu promijeniti.

Vječni derbi između Sarajeva i Željezničara igra se u nedjelju s početkom u 15 sati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close