U finalu pao Federer

Izvrsni Đoković po treći put osvojio Wimbledon

Sport / Flash | 12. 07. 2015. u 16:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je pobjedom u finalu Wimbledona rezultatom 3:1 u setovima nad Rogerom Federerom danas obranio titulu osvajača najprestižnijeg teniskog Grand Slam turnira, koju je protiv istog protivnika osvojio i prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Srbijanski teniski as i prvi reket svijeta Đoković danas se u finalu neslužbenog svjetskog prvenstva sastao sa sedmostrukim prvakom Wimbledona Federerom i slavio zasluženu pobjedu.

Đokoviću je ovo treća titula u Wimbledonu, a prvu je osvojio 2011. godine, dok je do druge došao prošle godine, također, pobjedom nad Federerom, ali tada, rezultatom 3:2.

Federer se mora zadovoljiti činjenicom da je u do sada odigranih deset finala ovog turnira slavio sedam puta, što je u povijesti uspjelo još samo Pitu Samprasu.

This is the moment Novak Djokovic became a three-time #Wimbledon champion.

Posted by Wimbledon on Sunday, July 12, 2015

Bio je ovo ukupno 40. međusobni meč srbijanskog i švicarskog tenisača, a današnjom pobjedom Đoković je izjednačio ukupni međusobni skor na 20:20.

Prvi set današnjeg 129. finala u Londonu završen je rezultatom 6:6, da bi srbijanski teniser Đoković bio dominantan u servis razigravanju i riješio ga u svoju korist.

I drugi set je završen rezultatom 6:6, a u novom dramatičnom ''tie breaku'' bolji je bio Švicarac i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Pri rezultatu 3:2 u gemovima trećeg seta igrači su zbog kiše otišli na petnaestominutnu pauzu u svlačionice, a po povratku na teren više pribranosti je pokazao srbijanski as i osvojio taj set, rezultatom 6:4.

Četvrti set je također krasila vrhunska teniska predstava dvojice velikana, a Đokoviću je pripao sa 6:3 u gemovima, te je slavio titulu pred 15.000 gledatelja na tribinama All England Cluba, piše Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close