Ozbiljne pripreme

Izvršena prozivka u HNK Čapljina; stiglo čak šest pojačanja

Sport / Nogomet | 05. 07. 2015. u 23:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za nadolazeću sezonu u Prvoj ligi FBiH počeli su u nedjelju i nogometaši Čapljine.

Naime, na gradskom stadionu Bjelave trener Čapljinaca Damir Borovac održao je prozivku na koju se odazvalo 18 igrača.

Nakon sastanka kojemu su, pored trenera Borovca, nazočili predsjednik kluba Zoran Prskalo i sportski direktor Damir Obad, održan je prvi trening.

Od 18 igrača 14 je započelo trenažni proces, dok će se ostali pridružiti u nadolazećem razdoblju nakon saniranja manjih ozlijeda.

U Čapljinu je stiglo čak šest pojačanja, a među njima su Kristian Stoilkov, reprezentativni golman makedonske mlade reprezentacije, iz mostarskog Branitelja stigao je Ivan Raič, potom je iz Višića došao Gabrijel Zubac, iz mostarskog Veleža u Čapljinu je prešao Sinan Jakupović, iz Goražda dolazi Aldan Vladović te iz jablaničke Turbine Tarik Isić.

''S obzirom da smo imali par igrača koji su ostali, a i s obzirom na prvenstvo koje će biti teže jer ispada sedam ekipa, moramo se pripremiti u startu.

Planiramo stoga dovesti još 4-5 igrača, s nekima su pregovori već u tijeku, jer moramo biti spremni na eventualne ozlijede, kartone i slično, moramo imati kompaktun ekipu, a uz pomoć juniora moramo što kvalitetnije okončati sezonu.

Ambicija je, s obzirom na stanje i smanjenje Premijer lige, zadržati status prvoligaša, a što prije to osiguramo bit će nam lakše.

Ova sezona će biti cjelokupna kao što su dosadašnjih godina bili proljetni dijelovi - bit će borba za bodova, ali ovoga puta od od prvog kola Ne smijemo sebi dopustiti nikakve kikseve i moramo se ozbiljno prihvatiti natjecanja'', rekao je za Bljesak.info predsjednik Čapljine Zoran Prskalo.

Trener Čapljine Damir Borovac zadovoljan je odazivom igrača na prozivku.

''U ovih sedam dana ćemo imati jednu utakmicu pa ćemo vidjeti gdje smo, a pored toga tražit ćemo na još par pozicija iskusnije igrače kako bi imali jedan kostur na koji bi nadograđivali ono što nam treba do 8. kolovoza, odnosno do početka lige. Nedostaje nam centralni špic, krilni i jedan vezni igrač.

Plan priprema vezan je u potpunosti za Čapljinu, tu ćemo raditi treninge dva puta dnevno, što će pratiti 6-7 juniora koji će biti podrška među 20 igrača.

Ozbiljno se hvatamo u utrku za opstanak od prvog kola. Može nas krenuti ili izvrsno ili katastrofalno, tu odlučuje i faktor sreće, kao i snaga ekipe u datom trneutku, jer ekipa se sprema pod prvog kola, od tada moramo krenuti u utakmice svježi i u ritmu osvajati bodove.

Nećemo igrati puno utakmica, bazirat ćemo se na treninge, suženo je vrijeme i prostor, jer da smo krenuli tjedan dana ranije bilo bi drugačije, u sedam dana bi se ekipa kompletirala, a to će se sad raditi kroz ovaj tjedan'', ističe za Bljesak.info trener Čapljinaca Damir Borovac.

Kopirati
Drag cursor here to close