Utakmica godine

Izraelci doputovali u Zenicu: Hotel pod neviđenim osiguranjem

Sport / Nogomet | 11. 06. 2015. u 07:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području grada Zenice od jučer su, zbog organizacije dviju sportskih manifestacija, pojačane sigurnosne mjere.

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojske županije uputila je apel svim gostima i građanima da se ponašaju u skladu s općim društvenim normama.

Prema službenom izvoru, veći dio užeg gradskog područja je pokriven video-nadzorom, a dva sportska objekta Gradska arena, gdje se večeras igra rukometna utakmica BiH - Bjelorusija, i stadion Bilino polje, u cijelosti su pokriveni video-nadzorom.

Na većini vanjskih i unutarnjih prostora instalirane su nove kamere radi video-pokrivanja utakmica. Na širem prostoru oko stadiona Bilino polje, gdje će se igrati nogometna utakmica BiH - Izrael, također su instalirane videokamere velike rezolucije kojima se već vrši nadzor prostora u blizini 'gnijezda Zmajeva'.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana veliki broj pripadnika policijskih timova, više policijskih agencija iz županijskih MUP-ova iz Sarajeva, Travnika, Mostara i Tuzle te veliki broj zaštitarskih agencija vršiti će osiguranje oba sportska događaja.

Danas i u naredna dva dana policija, koja će raditi na osiguranju najavljenih sportskih događaja, u slučaju bilo kakvih incidenta striktno će primjenjivati odredbe Zakona o sigurnosti održavanja sportskih natjecanja u Zeničko-dobojskoj županiji, kao i Zakona o unutarnjim poslovima ZDŽ, Zakona o policijskim službenicima ZDŽ i Zakona o zaštitarskim agencijama ZDŽ.

Izraelci u dosadašnjim susretima uspješniji od ''Zmajeva''

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Izraela do sada su igrale tri puta, od kojih su gosti zabilježili dvije pobjede uz jedan remi susret. Prvu utakmicu Izrael i BiH odigrali na 2000. godine u kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a Izraelci su pobijedili rezultatom 3:1.

Uzvratna utakmica igrana je 2001. godine u Sarajevu i završena je bez golova.

Treći susret bio je prošle godine i završio rezultatom 3:0 za Izrael, što je značio i kraj za izbornika Safeta Sušića.

Do sada su Izraelci postigli šest golova, a "Zmajevi" samo jedan - dalekometni šut Akrapovića, a imali su i dva isključenja, Hasana Salihamidžića 2000. i Toni Šunjića prošle godine.

Ben Sahar: Motiviran sam pred neprijateljski raspoloženom muslimanskom publikom

"Publika će sasvim sigurno biti neprijateljski nastrojena, ali ja želim da pokažem kako se bori za državu. Ako Bosna i Hercegovina ne otvori utakmicu dobro, to će biti naša šansa", rekao je Ben Sahar za izraelske medije, a potom je dodao:

"Mnogo sam puta u karijeri igrao pred publikom koja je neprijateljski raspoložena, što mi daje dodatnu snagu i motiv. Zbog nacionalizma koji se oko nas događa, moguće je da bude uzavrela atmosfera. Pred muslimanskom publikom želim pokazati kako se bori za izraelsku zastavu. Želim da dam sve od sebe," zaključio je Ben Sahar, 25-godišnji nogometaš nizozemskog Willema.

Susret BiH - Izrael sudi Francuz Ruddy Bouquet

Francuski sudac Ruddy Buquet dobio je povjerenje da sudi meč nogometnih reprezentacija BiH i Izraela.

Buquet je francuski profesionalni sudac i sudi od 2008. godine u francuskoj Ligi 1, a na FIFA-inoj listi sudaca je od 2011. godine.

Zabilježio je 27 međunarodnih utakmica, a poznat je po tome da brzo dodjeljuje kartone, tako da je do sada dodijelio 114 žutih i devet crvenih kartona.

Redovan je u utakmicama Lige prvaka i Europske lige, a ove godine je sudio šest važnih internacionalnih utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close