kalkulacije

Izrael ovisi o sebi, BiH o Cipru i Belgiji

Sport / Nogomet | 09. 10. 2015. u 10:20 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najkasnije do utorka 13. listopada navečer, a možda već i u subotu navečer, doznat ćemo koje će se dvije reprezentacije iz skupine B izravno plasirati na Europsko prvenstvo u Francuskoj, a koja će morati u dodatne kvalifikacije.

Budući da će Belgija i Wales sigurno ići na Euro, jer obje mogu osigurati jedno od prva dva mjesta pobjedama nad Andorom, jedino neizvjesno u ovoj grupi je tko će osvojiti treće mjesto, te tako dobiti drugu mogućnost da izbori plasman na Europsko prvenstvo.

To treće mjesto mogu osvojiti samo Izrael ili BiH. Izraelci mogu čak izboriti i izravan plasman, no taj scenarij više je nego nategnut. Stoga je njihova šansa da ostanu ispred BiH, a trenutno su u boljem položaju. Naime, Izrael igra u subotu na svom terenu protiv Cipra i tu utakmicu jednostavno mora dobiti. Izraelci bi već tada osigurali treću poziciju ako bi im istovremeno pomogli Bale i Wales uzevši bod u Zenici.

U suprotnom imaju drugu šansu, za tri dana kod Belgije. Iako će Belgija biti apsolutni favorit ne treba smetnuti činjenicu da će “crveni vragovi” već u subotu osigurati izravan plasman, jer gostuju u Andori, i onda će protiv Izraela u utorak biti rasterećeni, a toj opuštenosti nadaju se u Izraelu.

Tko će u dodatne?
Izrael – ako osvoji četiri boda (Cipar kući, Belgija u gostima) ili BiH ne dobije obje
BiH – ako dobije obje (Wales kući, Cipar u gostima) i ako Izrael izgubi barem jednu

Kopirati
Drag cursor here to close