Čestitke sa svih strana

Izetbegović čestitao Čiliću: Vi ste dokaz da je BiH vrelo sportskih talenata!

Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2014. u 17:16 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku Marinu Čiliću povodom osvajanja teniskog Grand Slam turnira US Open.

'Od srca Vam upućujem iskrene čestitke za veliki uspjeh koji ste postigli pobijedivši na jednom od četiri najveća svjetska teniska turnira. Vaš trijumf obradovao je i vaše brojne navijače i građane u Bosni i Hercegovini. Ovo je još jedna potvrda da je Bosna i Hercegovina nepresušno vrelo sportskih talenata i zemlja u kojoj su rođeni brojni prvaci u pojedinačnim i ekipnim sportovima. Želim Vam još puno lične sreće, zdravlja i sportskih uspjeha', stoji u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović također je uputio je čestitku.

'Ovaj izniman uspjeh od povijesnoga je značaja za Hercegovinu, Međugorje i hrvatski narod. Sinoćnja pobjeda, kao i sam plasman u finale, na ponos su roditelja, prijatelja i žitelja Brotnja. Primjer je kako se iz hercegovačkog kršnog kraja mogu postići vrhunski rezultati, a Marinova skromnost, marljivost i upornost pokazuju koje vrline treba slijediti na putu do uspjeha - kaže se u čestitki predsjedatelja Dom naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislava Martinovića, priopćeno je iz njegova ureda.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je obitelji Marina Čilića u svoje osobno i u ime Hrvatske demokratske zajednice BiH na njegovu uspjehu u New Yorku.

"Počašćen uspjehom Vašeg sina Marina, našeg Hercegovca, u osvajanju prvog Grand Slama koji je izborio u New Yorku ovom prigodom želim Vam uputiti najiskrenije čestitke, istaknuo je Dragan Čović.

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž uputio je hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću čestitku povodom osvajanja US Opena.

"Osvojivši US Open, na impresivan način si, što je mogao vidjeti cijeli svijet, na najbolji mogući način prezentirao nevjerovatan vlastiti talent, ali i viziju koju si imao i koju si živio od malih nogu. Na najbolji mogući način si prezentirao ljepotu tenisa i sporta uopće. Tvoju sporsku afirmaciju pratim od tvojih prvih teniskih koraka, kada si zaigrao tenis i u Teniskom klubu Mostar, u ime kojeg ti, kao predsjednik tog kluba, također upućujem čestitke

Tvoja ukupna karijera, okrunjena ovim veličanstvenim uspjehom, jeste najbolja vodilja mladim sportašima, ali i svim drugim mladim ljudima da se vrijedi educirati, obrazovati i predano raditi, a tvoj primjer je najbolji pokazatelj kako takav pristup u konačnici mora dati rezultat

Odgovornost je na nama da stvaramo pozitivno ozračje i povoljne uvjete za razvoj i afirmaciju mladih sportaša kako bi i u budućnosti imali sportaše koji će biti ono što si danas ti - ponos svih nas!" stoji u Ragužovoj čestitci. 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je čestitku Marinu Čiliću na osvajanju naslova prvaka na US Open turniru.

"Ponosan sam što si tako uspješno predstavio Hrvatsku na jednom od najvažnijih svjetskih Grand Slam turnira te sa cijelom nacijom dijelim radost zbog sjajnog postignuća. Iskreno i od srca čestitam na tako velikoj pobjedi u tvojoj profesionalnoj karijeri i želim daljnje vrhunske sportske uspjehe", stoji u čestitci predsjednika Vlade RH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close