Brojni upitnici

Izborna skupština Zrinjskog 26. lipnja

Sport / Nogomet | 08. 06. 2012. u 12:26 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije nikakva tajna kako se Hrvatski športski klub Zrinjski nalazi u prilično teškoj situaciji. Sezona koja se nalazi iza kluba jedva je "zatvorena" kada su u pitanju financije, još uvijek se ne zna koji će ljudi voditi klub iduće sezone, samim tim nije definirana strategija za iduću sezonu.

Logika stvari i trenutačna ekonomska situacija u gradu na Neretvi ne obećava nimalo bolju godinu kada je u pitanju sami sport, pa tako i nogomet, a tako i Zrinjski, situacija može realno biti samo gora. U mostarskom klubu stvari stoje, ne priča se o momčadi za iduću sezonu, razgovara se o stavljanju kluba na neke nove temelje.

Kazne za igrače

UO donio je odluku o kažnjavanju igrača prve momčadi za neispunjavanje cilja u prošloj sezoni - plasmana u Europu. Kazna će biti proporcionalne naravi, varirat će o primanjima pojedinca. Svakom će se od igrača odbiti 10 posto od ukupnih godišnjih primanja.

Predsjednik Ante Vidačak se povlači sa svoje dužnosti. Doduše, on još uvijek sudjeluje na sastancima uprave, ali nakon 26. lipnja, za kada je sazvana nova izborna skupština kluba, on više ne bi trebao obnašati tu dužnost, piše Večernji list. Na posljednjem sastanku uprave, održanom sredinom ovoga tjedna, Mile Puljić imenovan je za voditelja Kriznog povjerenstva koje za zadaću ima pripremiti izbornu skupštinu, te stupiti u kontakt sa strateškim sponzorima, institucijama koje su ranije podržavale rad kluba, kao i s novim ljudima koji konkurirali za mjesta u Upravnom odboru Zrinjskog. Nakon što bi se vidjelo na kakvu pomoć klub može računati, pristupilo bi se stvaranju momčadi i određivanju ambicija.

- Moramo nekako zbiti redove, jer ovakav način vođenja kluba je neodrživ, između ostalog je u jednom ranijem navratu kazao Ante Vidačak, predsjednik kluba koji je na odlasku. Ipak, Upravni odbor na zadnjem sastanku donio nekoliko odluka. Funkcija šefa struke prve momčadi bit će ponuđena Draganu Periću, koji je momčad vodio u posljednjm kolima prvenstva. Perić je u zadnje vrijeme obnašao funkciju pomoćnika u stručnom stožeru mlade reprezentacije BiH, tako da o svom statusu nije razgovarao.

- Članovi Uprave prenijeli su mi svoj stav, ali se još ništa nismo konkretno dogovorili. Ukoliko bi nastavio raditi taj posao imao bih neke svoje uvjete pod kojima bi želio raditi. Tražit ću ugovor u trajanju od dvije godine, jer samo na takav način možemo provoditi neku dugoročniju politiku prve momčadi. Želio bih imenovati ljude koji će biti u mom stručnom stožeru. Situacija u klubu trenutačno nije sjajna ni definirana. Drugi klubovi već vode razgovore s pojačanjima, dok mi to ne možemo raditi dok ne posložimo strukturu kluba na pravi način, kazao je za Večernji list Dragan Perić. Bez obzira tko momčad na kraju i bude vodio početak priprema zakazan je za 24. lipanj, a samo dva dana kasnije održava se spomenuta Izborna skupština.

- Igračima sam na kraju godine, bez obzira tko će ih voditi u novoj sezoni dao plan i program rada u stanci, kojeg se trebaju pridržavati - dodao je Perić.

Kopirati
Drag cursor here to close