Sarajevo

Izbor sportaša BiH: Istrajnost u projektu

Sport / Flash | 04. 12. 2014. u 16:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović, član Predsjedništva BiH predsjedavao je u četvrtak sjednicom Organizacijskog odbora 14. izbora najboljeg sportaša BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH. Sastankom u svečanom salonu zgrade Predsjedništva BiH, državni vrh je ulogom pokrovitelja nastavio višegodišnju tradiciju pružanja snažne podrške jednom od najznačajnijih projekata vezanih za bh. sport.

"Sukladno obvezama pratim sport, sportska dešavanja i drago mi je što mogu dati svoj doprinos ovoj manifestaciji. Sport je jedna od oblasti u kojima je BiH ponajviše uspješna i to nas sve veseli. Čestitao bih organizatorima na istrajnosti u ovom projektu. Kao OO radimo sve kako bi manifestacija i ovoga puta bila primjereno organizirana", rekao je Dragan Čović, ovogodišnji predsjednik Organizacionog odbora, koji je u istoj ulozi bio i 2003. godine.

Sastanku su prisustvovali i partneri Izbora - čelnici Olimpijskog komiteta BiH, Siniša Kisić i Marijan Kvesić, kao i Suvad Džafić, predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH, institucije koja također od prvog dana stoji uz najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji.

"Izbor sportaša često svojatamo i kažemo da je izbor 'Nezavisnih novina', ali ova manifestacija već odavno je prerasla u izbor svih nas u BiH. Ponosno možemo reći da su se svi uključili u ovu priču, da najrelevantnije institucije i ljudi doživljavaju izbor kao svoj", rekao je Aleksandar Kopanja, zamjenik generalnog direktora i direktor elektronskih medija "Nezavisnih novina".

Direktorica marketinga Diana Radić najavila je opredjeljenost organizatora da i u budućnosti manifestacija zadrži prepoznatljiv kvalitet i bude brend. "Ono što smo započeli 2001. godine imamo ozbiljnu namjeru da u tome istrajemo i dalje. Izbor smo podigli na zavidan nivo, a u tome ne bi smo uspjeli bez podrške Predsjedništva BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH, OK BiH, gospodarstvenika, strukovnih sportskih savaza...", kazala je Diana Radić.

Snažan pečat cijeloj priči daje i Radio-televizija BiH. "Kada smo počinjali mnogi su na ovaj projekat gledali skeptično, a mi smo uspjeli razviti se u respektabilan i prepoznatljiv događaj. Prepoznajemo rezultate i trud, ravnopravno tretirajući sportaše iz svih krajeva naše zemlje", rekao je Belmin Karamehmedović, pomoćnik generalnog direktora za razvoj BHRT. Manifestacija 14. izbora najboljeg sportaša BiH bit će održana 16. prosinca u kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz izravan prijenos na BHT 1, priopćeno je iz 'Nezavisnih'.

Kopirati
Drag cursor here to close