europsko prvenstvo

Ivona Ćavar nesretno ostala bez medalje

Sport / Flash | 08. 02. 2016. u 09:23 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećeg dana Europskog prvenstva u Limassolu na Cipru nastupali su mlađi seniori do 21 godine. Karate klub Neretvu su predstavljala tri odlična natjecatelja Ivona Ćavar u kategoriji -61kg, Delfina Tadić -68kg i Veselko Brkić u kategoriji mlađih seniora -75kg.

Ivona Ćavar uvjerljivim pobjedama je završila prva dva meča protiv Makedonke i Francuskinje. U trećem kolu je poražena tijesnim rezultatom 1:0 od predstavnice Hrvatske Tine Marić koja se plasirala u finale i u konačnici postala prvakinja Europe i na taj način je osigurala Ivoni repasaž.

U repasažu Ivona je pobijedila prvi meč Švicarku a u meču za treće mjesto, iako je vodila 1:0, meč je završio rezultatom 2:1 u korist Talijanke i tako joj je izmaknula sigurna medalja iz ruku pa je završila natjecanje visokim 5 .mjestom u Europi.

Delfina Tadić, aktualna prvakinja Balkana, iako ozlijeđena u prvom meču je savladala Ruskinju ali u sljedećem meču je unatoč izjednačenom rezultatu 0:0 sa reprezentativkom Srbije uz nedostatak sportske sreće izgubila na odluku sudaca.

Veselko Brkić nije imao svoj dan, a također moramo spomenuti da već duže vrijeme vuče ozljedu ramena izgubio je od predstavnika Engleske koji se nažalost nije uspio dalje plasirati.

Iako je očekivana barem jedna medalja od današnjeg dana, natjecatelji su bili jako blizu te odličnim borbama i borbom za broncu su pokazali snagu SKK Neretva koji se s ovog velikog natjecanja vraća sa zlatnom medaljom Marina Brkića.

Kopirati
Drag cursor here to close