Bez izgubljenog seta

Ivanović spektakularno osvojila Tokio

Sport / Ostali sportovi | 21. 09. 2014. u 09:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanska tenisačica Ana Ivanović osvojila je četvrtu titulu ove sezone, pošto je u finalu WTA turnira u Tokiju pobijedila Carolinu Wozniacki sa 6:2, 7:6 (7-2). Ivanović je ove sezone prethodno slavila u Oaklandu, Monterreyu i Birminghamu, a na putu do nove titule savladala je Azarenku, Šafarovu, Kerber i sada Wozniacki, i to sve bez izgubljenog seta.

Ivanović je spektakularno odigrala završnicu prvog seta u kojoj je osvojila čak 14 poena u nizu i u velikom stilu je došla do vodstva. Ana je propustila tri breake šanse na startu drugog seta, a onda je i Wozniacki podigla nivo igre i publika je gledala mnogo neizvjesniju borbu.

Niz od četiri breakea prekinula je Ivanović gemom na svoj servis za 4:4, a poslije toga šansi više nije bilo. U tie breaku Ana je bila staloženija i zasluženo je došla do 15. titule u karijeri.

Ani će pripasti 470 bodova i 196.670 dolara, dok je Wozniacki bogatija za 105 tisuća dolara i 305 bodova. U utrci za plasman na završni turnir u Singapuru Ivanović sada ima 4120 bodova i na petoj je poziciji, a Dankinja će biti deveta sa 3796 bodova. Ipak, obje će se pomjeriti za još po mjesto naviše jer je Na Li riješila da se povuče iz tenisa, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close