hak zrinjski

Ivan Obradović dvostruki prvak BiH u atletici

Sport / Flash | 30. 05. 2016. u 09:10 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na stadionu Bara u Sokocu u subotu je u organizaciji AK "Glasinac" održano državno prvenstvo za najmlađe atletičare.

Nastupila su 22 kluba iz cijele BiH s rekordnim brojem natjecatelja (preko 350) što je pokazatelj da je iz godine u godinu sve veće zanimanje mladih za atletiku i da se ponovno ovaj sport vraća na velika vrata gdje mu je odavno i mjesto.

Mostarski HAK Zrinjski nastupio je sa osam atletičara u raznim disciplinama i ostvario odlične rezultate.

Treba izdvojiti nastup Ivana Obradovića u konkurenciji cicibani (2005.) koji se okitio s dvije zlatne medalje i titulom dvostrukog prvaka države u disciplinama 60m (8,65 sekundi) i 200m (29,29 sekundi) čime je privukao ogromnu pažnju svih prisutnih, kako atletskih stručnjaka, tako i publike.

Sa ovim rezultatima visoko je podignuo rezultatsku ljestvicu za sve ostale natjecatelje u BiH i pokazao da se u budućnosti s pravom treba računati na njega.

Srebrnom medaljom se okitio i Kristijan Crnogorac (2005.) skočivši u dalj (3,94 m) i dokazao da je već duži niz godina u vrhu BiH atletike.

Treneri Dario Markić i Jadranko Leventić očekivali su dobre rezultate mladih atletičara, ali ovi rezultati nadmašili su sva očekivanja, priopćeno je iz kluba.

Izvrsni rezultati ostalih atletičara Zrinjskog donijeli su osobne rekorde: Ani Dorotei Markić, Nini Kurtović, Antoneli Mikulić, Magdaleni Šunjić, Klari Pejdo kao i rekord ženske štafete 4x100m.

Kopirati
Drag cursor here to close