Šest nacija

Irci sve bliži naslovu

Sport / Flash | 05. 03. 2015. u 19:11 Ivan Novokmet

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrano je i treće kolo prvenstva Šest nacija. U derbiju kola Irci su u Dublinu slavili protiv Engleza rezultatom 19:9. u tvrdoj utakmici u kojoj su i jedna i druga momčad igrale sjajnu obranu što i govori broj postignutih poena.

Za Bljesak.info o turniru pišu članovi RK Herceg Mostar

Kao što se i pretpostavljalo vrlo važnu ako ne i najvažniju „rolu“ odigrao je prva zvijezda i jedan od najboljih irski igrača, otvarač Jonhatan Sexton koji je postigao 14 poena i to 12 iz kazni i dva iz pretvaranja.

Francuzi su pokazali lošu igru protiv Velšana i na svome terenu u Parizu pred 74 tisuće bili poraženi rezultatom 20:13. Opet je fullback Halfpenny iskoristio katastrofalnu igru Francuza koji su pravili neuobičajeno puno kazni od kojih on pogodio čak 5 i ostvario 15 poena. Još jedanput je dokazao zašto ga smatraju jednim od najbolji „šutera“ u svijetu ragbija.

Talijani su iznenadili Škote u Edinburghu i slavili rezultatom 22:19 i ostvarili vrlo značajnu i za njih motivacijsku pobjedu, dok su Škoti dobili potvrdu kako su daleko stare slave. Treba nadodati kako su Škoti imali dvije kazne od po 10 minuta odnosno dva žuta kartona koje su zaradili Toolis i Watson.

Odigravanje 4.kola na rasporedu je 14.ožujka kad se sastaju u Cardifu Wels i Irska u 15 sati i 30 minuta, također 14.ožujka igraju i u Londoni Englezi i Škoti utakmica je na rasporedu od 18 sati. Talijani i Francuzi svoju utakmicu igraju 15.ožujka na stadionu Olimpico u Rimu od 15 sati.

Kao i svaki put tijekom odigravanja turnira igrači RK Herceg Mostar utakmice gledaju u pubu „Mali Puž“. Imate na raspolaganju deset dana vremena pa isplanirajte gledanje ragbija zajedno s našim ragbijašima.

Nadamo se kako ste pogledali bar jednu od do sada devet odigranih utakmica i ukoliko vam se imalo svidjelo kontaktirajte mostarske ragbijaše putem Facebook profila i okušajte se u ovom prekrasnom sportu pa možda otkrijete u vama talent za isti. U ragbiju nije bitno koliko imate kila, godina ili možda koliko ste visoki bitno je da imate sportskog duha i sportskog „respekta“.
Kopirati
Drag cursor here to close