Kao da ga nije bilo

Ime Hakana Šukura obrisano iz povijesti turskog nogometa

Sport / Flash | 24. 08. 2016. u 15:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turska nogometna federacija (TFF) uklonila je sve dokumente i materijale koje su u vezi s bivšim nogometnim reprezentativcem Hakanom Šukurom, za kojim je nakon pokušaja državnog udara u zemlji raspisana potjernica.

Kako saznaje novinar Anadolije od dužnosnika TFF-a, uklonjene su sve fotografije Hakana Šukura u kompleksu nacionalnih reprezentacija Hasan Dogan u Istanbulu.

Također, u muzeju gdje su izložene fotografije svih reprezentativaca turskog nacionalnog tima, više se ne nalazi fotografija Hakana Šukura.

I nogometni klub Galatasaray, za kojeg je Šukur odigrao 392 utakmice i postigao 228 golova, pokrenuo je postupak za izbacivanje Šukura iz kluba.

Ime Hakana Šukura uklonjeno je i s pločnika u turskom gradu Edirneu.

Inače, grad Edirne, na zapadu Turske, 2012. godine pokrenuo je projekt kojim je određen pločnik u centru grada gdje se pišu imena najboljih nogometaša četiri velika turska kluba Fenerbahcea, Galatasaraya, Besiktasa i Trabzonspora.

Na pločniku se nalazilo i ime Hakana Šukura, no odlukom Grada Edirne, danas je oklonjeno.

U okviru istrage protiv FETO-a, terorističke organizacije koja je odgovorna za pokušaj državnog udara u Turskoj 15. srpnja, uhićen je otac bivšeg turskog reprezentativca Selmet Šukur.

Podsjetimo, Turska je objavila nalog za uhićenje bivše međunarodne nogometne zvijezde Hakana Šukura u okviru istrage o neuspjelom vojnom udaru 15. srpnja, prenose danas turski mediji.

Šukur je optužen da je "član naoružane teorističke grupe", što je izraz koji se odnosi na organizaciju muslimanskog svećenika iz SAD Fetullaha Gulena. Ankara tvrdi da Gulen stoji iza pokušaja vojnog puča, a on to negira.

U izvještajima se navodi da su Šukur i njegova obitelj prošle godine napustili Tursku.

Kopirati
Drag cursor here to close