Putem Kosova

I Republika Srpska želi da je prime u EHF!

Sport / Flash | 23. 09. 2014. u 18:26 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka Europske rukometne federacije (EHF) da Kosovo postane njen punopravni član natjerala je i čelnike Rukometnog saveza Republike Srpske da i oni zatraže isto.

Potvrdio je to za Glas Srpske predsjednik RS Republike Srpske Zdravko Milićević, koji je istakao da su već poduzeti prvi koraci.

'Odavno potajno radimo na ovom, a sada kada smo vidjeli sraman primjer Kosova, krećemo mnogo agilnije da se bavimo ovim pitanjima. Smatram da imamo mnogo realniju opciju da budemo primljeni u EHF, nego Kosovo. Svi argumenti su na našoj strani, počevši od infrastrukture, masovnosti, a da ne govorim o kvaliteti', rekao je Milićević za ovaj list.

On je najavio da će do kraja godine obaviti sastanak sa ljudima iz saveza zemalja okruženja, prije svih, predstavnicima Rukometnog saveza Srbije.

'Imamo odličnu suradnju sa svim zemljama bivše Jugoslavije. Bitno je da čujemo njihovo mišljenje, pogotovo sa čelnicima RS Srbije. Ne smijemo ići o grlom u jagode. Bitno je da pripremimo teren, da posložimo sve argumente i tek onda da uputimo službeni zahtjev EHF. Mislim da nemamo što izgubiti, a možemo puno dobiti', rekao je Milićević.

Inače, ženske reprezentacije Republike Srpske i Srbije igrat će prijateljsku utakmicu 7. listopada, a muškarci su igrali u lipnju.

Kopirati
Drag cursor here to close