Huligani

Hrvatski navijači u milanskom zatvoru do srijede

Sport / Nogomet | 17. 11. 2014. u 14:28 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petnaest odraslih i jedan maloljetni hrvatski navijač bit će zadržani u Milanu do srijede kad će biti izvedeni pred istražnog suca, doznaje Hina u srijedu u hrvatskom konzulatu u Milanu.

Punoljetni izgrednici će izlazak pred suca čekati u zatvoru, a maloljetnik u skladu s pravilima koja se primjenjuju u slučajevima maloljetnika, javlja Fena.

"Šesnaest hrvatskih navijača je privedeno, od kojih je jedan maloljetan, zbog nereda na tribinama. Prema podacima koje hrvatski konzulat neslužbeno doznaje od ravnateljstva talijanske policije u Milanu, njih 15 će biti zadržano u milanskom zatvoru San Vittore, a maloljetnik će biti na brizi predviđenoj u takvim slučajevima, do srijede kada će izići pred istražnog suca", izjavila je konzulica Iva Pavić.

Utakmica Italija - Hrvatska bila je u 75. minuti prekinuta na deset minuta zbog toga što su hrvatski navijači bacali baklje i dimne bombe na teren. Pošto su u policijskoj akciji izbačeni s tribine, nastavili su raditi nerede izvan stadiona Giuseppe Meazza nakon utakmice.

Navijači su se sukobili s talijanskom policijom koja je izgrednike identificirala i pokušala ih zaustaviti. Oni su na to odgovorili gađajući policajce raznim predmetima i dimnim bombama.

Kopirati
Drag cursor here to close