France Presse

Hrvatski navijači gađali Balotellija bananama; Hrvatska kažnjena s 25.000 eura

Sport / Nogomet | 15. 06. 2012. u 13:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski navijači su sinoć za vrijeme utakmice u skupini C na Euru između Hrvatske i Italije (1-1) bacali banane u smjeru talijanskog napadača Marija Balotellija, javlja agencija France Presse.

Nakon jednog napada Italije, banane su bačene na teren s dijela tribina gdje su bili hrvatski navijači. Osoblje stadiona ih je pokupilo.

U koncertu zvižduka koji su pratili svaku talijansku akciju mogli su se čuti i zvukovi oponašanja glasanja majmuna kada god je Balotelli imao loptu.

Hrvatski su navijači također palili baklje za vrijeme utakmice, kao i na utakmici protiv Irske u nedjelju, zbog čega je protiv hrvatskog nogometnog saveza pokrenula disciplinski postupak u UEFA-i.

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je Hrvatski nogometni savez s 25.000 eura zbog izgreda navijača na utakmici s Irskom u 1. kolu EURA.

UEFA je kaznila Hrvatsku zbog paljenja i bacanja baklji i petardi, te ulaska u teren jednog od 8.000 hrvatskih navijača u Poznanju.

Hrvatska je kažnjena više od Njemačke (10.000 eura) i Portugala (5.000), ali i manje drastično od Rusije, koja je dobila kaznu oduzimanja šest bodova uvjetno za sljedeće kvalifikacije EURA.

Hrvatsku bi ipak mogla stići veća kazna za izgrede prije i tijekom dvoboja s Italijom u 2. kolu, opet zbog baklji i petardi, ali i gađanja bananom Maria Ballotelia.

 

Kopirati
Drag cursor here to close