1/8 finala EuroBasket

Hrvatski košarkaši spremni za Ruse i vjeruju u prolaz

Sport / Košarka | 09. 09. 2017. u 12:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska košarkaška reprezentacija će u nedjelju, od 20.30 sati, u Istanbulu igrati utakmicu osmine finala EuroBasketa protiv Rusije, a iz hrvatskog tabora uoči tog dvoboja poručuju da su spremni za borbu i da vjeruju u plasman među osam najboljih momčadi na Europskom prvenstvu.

"Mislim da smo igrački u solidnom stanju i da smo spremni. Možemo krenuti u bitku. Reprezentacija Hrvatske je spremna", izjavio je u subotu, dan uoči dvoboja s Rusima, izbornik hrvatske reprezentacije Aleksandar Petrović.

"Znaju se njihove jake strane. Imaju tri-četiri stvari na koje moramo obratiti pažnju. Međutim, treba utakmicu čitati na vrijeme, jer svaka utakmica takvog tipa može donijeti nešto što u startu ne očekujete, da iskoči sasvim netko drugi i da morate reagirati na drugoj strani. Moramo biti maksimalno koncentrirani, spremni na sve moguće opcije", upozorio je izbornik.

Iskusni hrvatski centar Luka Žorić proveo je u Istanbulu dvije godine igračke karijere u dresu Fenerbahčea, a u istom je gradu imao i reprezentativni debi na velikom natjecanju, Svjetskom prvenstvu 2010. godine, kad je Hrvatska u osmini finala poražena od Srbije u neizvjesnoj završnici, piše Hina.

"Nadam se da će ovoga puta ishod biti drugačiji. Sad kad gledam s odmakom, mislim da samo u uvodnoj skupini napravili sve što smo trebali. Utakmicom protiv Rusije počinje novi turnir. Mislim da smo spremni i sigurno ćemo dati sve od sebe. Ako ne bude nešto nepredviđeno, mislim da bismo trebali dobiti tu utakmicu i plasirati se u četvrtfinale", rekao je 32-godišnji centar Cibone.

"Rusija je odlično posložena ekipa, imaju spoj unutarnje i vanjske linije sa Švedom i Mozgovim. Mozgov je već dugogodišnji NBA igrač, ali nećemo se dati i nadam se da ćemo na kraju izaći kao pobjednici", zaključio je Žorić.

Ovo je drugi EuroBasket na kojem nokaut faza natjecanja započinje već od osmine finala. Na prošlom natjecanju, održanom prije dvije godine, na kojem je i Hrvatska bila jedan od domaćina u grupnoj fazi, osmina finala je bila prepreka na kojoj je Hrvatska zapela, doživjevši uvjerljiv poraz u francuskom Lilleu od Češke (59:80).

Kopirati
Drag cursor here to close