Davis Cup

Hrvatska u Srbiji ipak bez Čilića

Sport / Ostali sportovi | 02. 03. 2015. u 18:12 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, kao što se i očekivalo, nije se pojavio u Kraljevu, gdje će Hrvatska u 1. kolu Svjetske skupine Davis kupa igrati protiv Srbije, koju predvodi prvi igrač svijeta Novak Đoković.

"Prošle godine u dvoboju za ostanak u Svjetskoj skupini Čilić nas je spasio došavši umoran nakon osvajanja US Opena u Amsterdam. Zaslužio je šansu i nadali smo se čudu, da nam javi iz Amerike da će igrati u Kraljevu, ali bili smo svjesni da je to nerealno i da nije spreman igrati meč na tri dobivena seta nakon tako dugog izbivanja s terena (zbog ozljede ramena)", izjavio je u ponedjeljak hrvatski izbornik Željko Krajan, koji je prijavio Čilića za susret protiv Srbije.

Hrvatski tenisači u ponedjeljak su odradili prvi trening u Kraljevu, a umjesto Čilića u reprezentaciju je uskočio Franko Škugor, koji bi trebao igrati u paru sa Marinom Draganjom.

Tako će u dvoboju protiv Srbije, od petka do nedjelje, ulogu prvog hrvatskog reketa imati 18-godišnji Borna Ćorić, koji je plasmanom u polufinale turnira u Dubaiju napredovao za 23 mjesta na najnovijoj ATP listi, pa je sada 61. igrač svijeta.

Za Hrvatsku će još igrati Mate Delić (ATP - 158.) i Marina Draganja, 22. na ATP ljestvici igrača parova.

Kopirati
Drag cursor here to close