Europska liga

Hrvatska s četiri predstavnika u zadnjem pretkolu

Sport / Nogomet | 07. 08. 2014. u 21:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva tri hrvatska kluba - Hajduk, Rijeka i Split - prošli su treće pretkolo Europske lige, te će hrvatski nogomet u ždrijebu u petak imati čak četiri predstavnika u ovom natjecanju.

Osim Hajduka, Splita i Rijeke, u sutrašnjem ždrijebu će se naći i Dinamo, koji je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka od Aalborga.

Hajduk je na Poljudu pobijedio kazahstanski Šahter s 3-0 i nadoknadio poraz 2-4 iz prve utakmice. Strpljivo gradeći napade, misleći pritom i kako ne primiti pogodak, nogometaši Hajduka anulirali su loš rezultat i dojam iz prve utakmice te dokazali da su bolja momčad od Šahtera iz Karagandija.

Pred 30.000 gledatelja na Poljudu strijelci su bili Tino Sven Sušić, Anton Maglica i Sandro Gotal.

Nogometaši RNK Splita odigrali su 0-0 u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige u Odesi protiv ukrajinskog Čornomoreca, te prošli dalje zahvaljujući pobjedi 2-0 iz Splita prije tjedan dana.

Nogometaši Rijeke potvrdili su uvjerljivom pobjedom od 4-0 na Kantridi protiv Vikingura s Farskih otoka prolazak u 4. pretkolo Europske lige. U prvom dvoboju na Farskim otocima bilo je 5-1 za Riječane, koji će u petak saznati protivnika u zadnjem pretkolu.

Trostruki strijelac za Rijeku bio je Adis Jahović (39, 48, 64), a četvrti zgoditak je autogol gostujućeg igrača Erlinga Jacobsena (77).

Kopirati
Drag cursor here to close