'Čilić na Đokovića'

Hrvatska protiv Srbije u Davis Cupu

Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2014. u 17:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska će igrati protiv Srbije u gostima u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Prvo kolo je na programu od 6. do 8. ožujka 2015. godine, odlučeno je žrijebom koji je danas održan u Dubaiju.

Pobjednik ovog duela igrat će u četvrtfinalu protiv boljeg iz meča Argentina – Brazil.

Ovo će biti drugi dvoboj najboljih tenisača Srbije i Hrvatske u ovom natjecanju. Prvi put su se ove države sastale u četvrtfinalu Davis Cupa 2010. godine, kad je Srbija, predvođena Novakom Đokovićem, slavila sa 4:1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni.

Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja.

''Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako zaigra, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu'', izjavio je najmlađi hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić.

Bogdan Obradović, izbornik Srbije rekao je da je zadovoljan ždrijebom. "Igramo kod kuće, a znamo kakvu publiku imamo. Trojica velikih igrača nisu igrala za nas ove godine. Imamo i mlade koji su stasali i pokazali da su spremni za velike rezultate", rekao je Obradović.

"Ovo je dobar ždrijeb za nas. Mi ćemo biti dobri domaćini, kao i svaki put. Pobijedili smo Hrvatsku u Splitu. Imat ćemo širi popis igrača i vrlo dobar Davis Cup tim za sljedeću sezonu", rekao je Obradović.

Parovi 1. kola:
Njemačka - Francuska
V. Britanija - SAD
Češka - Australija
Kazahstan - Italija
Argentina - Brazil
Srbija - Hrvatska
Kanada - Japan
Belgija - Švicarska

Kopirati
Drag cursor here to close