Nakon 24 godine

Hrvatska protiv SAD-a u prijateljskoj utakmici u Londonu

Sport / Nogomet | 11. 10. 2014. u 13:47 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni savez dogovorio je prijateljski ogled s reprezentacijom SAD-a 12. studenoga ove godine u Londonu.

17. listopada 1990. godine hrvatska nogometna reprezentacija započela je svoju 24 godine dugu i vrlo uspješnu avanturu u svjetskom reprezentativnom nogometu, a u studenom ove godine po prvi će se puta nakon te povijesne utakmice ponovno susresti s reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, objavio je Hrvatski nogometni savez na službenoj stranici.

Selekcija Jürgena Klinsmanna bit će protivnik Hrvatskoj 12. studenoga u 20 sati na stadionu Fulhama u Londonu.

Amerikanci su trenutno 17. reprezentacija svijeta, a na Svjetskom prvenstvu u Brazilu izborili su drugi krug pored Portugala i Gane. U osmini finala u produžetku ih je svladala selekcija Belgije.

"Iznimno mi je drago što smo postigli ovakav dogovor s kolegama iz Američkog nogometnog saveza. Znamo svi što je povijesna utakmica 1990. značila za Hrvatsku i hrvatski nogomet, tada je sve krenulo i ovim susretom ćemo lijepo obilježiti skoro četvrt stoljeća od tog ogleda. Amerikanci su odlična reprezentacija, nogomet je tamo u velikoj ekspanziji i ovo će biti sjajna promocija i za američki i za hrvatski nogomet", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Kopirati
Drag cursor here to close