Otvaranje SP-a

Hrvatska povela pa izgubila, japanski sudac Brazilcima poklonio penal

Sport / Nogomet | 12. 06. 2014. u 21:52 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nije uspjela napisati povijest svjetskih prvenstava. Domaćin nikada nije izgubio otvarajuću utakmicu, pa nije ni ovu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Domaćin i prvi favorit za naslov pobijedio je Hrvatsku s 3:1, a o utakmici će se još puno pričati jer su Brazilci drugi gol postigli iz, dojam je mnogih, poklonjenog jedanaesterca.

Bilo kako bilo, Neymar je s dva gola donio domaćinu veliko slavlje, a Hrvatska iako je povela nije zabila gol, jer je svoju mrežu pogodio Marcelo.

Konačnih 3:1 postigao je večeras sjajni Oscar.

Otvaranje otvarajuće utakmice nije moglo početi bolje za Hrvatsku. Igrala se 11. minuta kada je Ivica Olić ubacio sa strane, Nikica Jelavić pokušao šutirati, a Marcelo spremio loptu u svoju mrežu. Hrvati su nakon postignutog gola odolijevali 18 minuta, no tada je najveća brazilska zvijezda, Neymar, pogodila preciznim udarcem s 18 metara.

Nevjerojatno zvuči podatak, s obzirom na to da su Brazilci igrali svih 20 svjetskih prvenstava, ali Marcelo je postao prvi Brazilac koji je postigao autogol na mundialima.

Drugo poluvrijeme bilo je s puno manje tempa nego prvo, no u 70. minuti dogodio se prijelomni trenutak.

Brazilski napadač Fred pao je nakon duela s Dejanom Lovrenom i sudac Nishimura pokazao je na jedanaesterac.

Premda se čini da je jedanaesterac u najmanju ruku prestrogo dosuđen, Neymar je iskoristio priliku i pogodio za 2:1. Nakon primljenog gola Hrvatska je krenula po iznenađenju, bila blizu preko Ivana Perišića, no primila je treći gol.

Pogrešku u obrani Hrvatske iskoristio je Oscar koji je lijepo pogodio za uvjerljivu pobjedu Brazila, ali pobjedu koja nikoga neće impresionirati.

Kopirati
Drag cursor here to close